LJETNO TRENIRANJE

VIDEO Treba li trenirati ljeti? Evo kako održati formu u vrućim mjesecima

Vježbanje po nesnosnim vrućinama je možda napornije nego zimi kada imamo više svježeg zraka, no to ne znači da ćemo ljeti odustati od rutime i dobrog treninga

Zdrave navike koje smo uveli u život ne razlikuju vrućinu od hladnoće, pa jednom kada smo okrenuli novi list, odlučili raditi na kompletnom psihofizičkom zdravlju, postati zdraviji i sposobniji u svakodnevnom životu, ne krećemo unatrag već samo i isključivo unaprijed.

Kako bi napredak bio vidljiv, potrebno je raditi na linearnog progresiji, postepeno povećavati težine, nemojte ljeti zaboraviti na to. Ovo je vrlo važno zbog samog napretka koji ovisi upravo o tome jer ako ćete pola godine čučanj, mrtvo dizanje ili rameni potisak raditi s istom težinom, nećete slušati trenera koji vam nudi progresiju, neće niti napredovati.

Zapamtite i ovo, samo dosadan trening, bez letenja po zraku i izmišljotina modernih trenera, će vaše tijelo dovesti u red. Znam i vjerujem da je teško, znam da se čini gotovo nemoguće, ali moguće je. Dobro se zapitajte ovo, koliko kalorija dnevno unosim i koliko potrošim. Vjerujem da su žene u menopauzi već skužile da ne ide kako je išlo prije, da je teško, ali baš tada morate raditi više i jače. Baš tada morate povlačiti, dizati, gurati i u rukama imati velike težine. Gradnja mišića je vaše najjače oružje. Ne opuštajte kočnicu sada kada je najpotrebnije, pa i ako je jako vruće, trči, šetaj i treniraj.

Zamislite samo profesionalne sportaše i rekreativce, primjerice trkače koji trče rano ujutro ili navečer, kada je svježije, oni su svoje treninge prilagodili upravo vremenskim uvjetima pa tako preporučujem i vama. Ako ste vježbač u nekom fitnes centru u kojem je prostor klimatiziran, tada možete bez problema trening odraditi i u podne, dok svima onima koji vježbaju vani na svježem zraku preporučujem da vježbanje prilagodite vremenskim uvjetima kao i vrijeme održavanja tog istog treninga.

Vrlo je važno da pijete dovoljno tekućine, vode i da ne dehidrirate, također da jedete dovoljno povrća i voća, pijete što manje kave i odmarate dovoljno.

Bez obzira na to vježbate li u klimatiziranom prostoru ili vani na vrućini, voda bi uvijek ljeti trebala biti uz vas. Prije samog treninga izbjegavajte unositi previše kofeina jer uz pojačano znojenje zbog vrućina, treninga i uz razne kofeinske napitke to neće završiti dobro.

Za vas sam pripremila jedan odličan kućni kružni trening, ako ste na odmoru, ovaj trening možete odraditi čak i na plaži. Vježbe: -radite jednu za drugom, kada odradite sve do kraja, vraćate se na početak i tako u nekoliko krugova.

  1. Piramida x10 ponavljanja
  2. Plank x60 sekundi
  3. Double leg stretch x20
  4. Uski i široki čučanj skok x30
  5. Bočni plank dizanje x10 na svaki stranu
  6. Penjač x50
  7. Rameni most x30
  8. Krava mačka x10
  9. Mrtvi kukac 60 sekundi
  10. Plivanje 60 sekundi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije