riječ stručnjaka

DORUČAK ZA MRŠAVLJENJE Ovo jedite svako jutro i preporodit ćete se, a zobenu kašu izbjegavajte!

Ako ste na dijeti, možda vam je teško pronaći zasitan doručak koji istovremeno pomaže u gubitku kilograma

Međutim, takva opcija postoji, tvrdi endokrinologinja Zuhra Pavlova. Prema njenim riječima, ključno je pripremiti obrok bogat proteinima kako bi se postigao željeni cilj mršavljenja. Proteini su prisutni u namirnicama poput jaja, svježeg sira i pilećih prsa.

“Idealan doručak za mršavljenje je omlet s povrćem,” preporučuje dr. Pavlova. Njezina preporuka je potvrđena i znanstvenim istraživanjem koje je pokazalo da jaja potiču mršavljenje. U spomenutom istraživanju, prva grupa sudionika konzumirala je omlet za doručak, dok je kontrolna skupina jela peciva. Kalorijski sadržaj doručka bio je jednak za obje grupe. Nakon dva mjeseca, rezultati su pokazali da su sudionici koji su jeli jaja za doručak izgubili više kilograma.

S druge strane, dr. Pavlova naglašava da zobene kaše, čak i one kuhane na vodi, nisu najbolja opcija za mršavljenje.

“Ako svako jutro jedete zobenu kašu s malo maslaca, izgubit ćete mišićnu masu i dobit ćete masno tkivo. Kaše su prikladnije za debljanje nego za mršavljenje,” upozorava dr. Pavlova.

Dakle, ako želite izgubiti kilograme, započnite dan s proteinima. Omlet s povrćem ne samo da će vas zasititi, već će vam i pomoći da postignete željene rezultate.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije