OVO JE FINO

MLJAC Prilog, predjelo ili lagani ručak: Isprobajte popečke od tikvica

Najbolja stvar kod ovog recepta jest to da ga je jako jednostavno napraviti

Popečci od tikvica ukusan su i jednostavan način da potrošite višak tikvica koje imate u frižideru. Ovi prhki popečci savršen su prilog, predjelo, pa čak i lagani ručak.

Narezane tikvice upijaju začinsko bilje i začine kako bi vam pružile zalogaj koji jednostavno pršti od okusa. Najbolja stvar kod ovog recepta jest to da ga je jednostavno napraviti, piše Taste.

U samo dva koraka imate prekrasne, zlatnosmeđe popečke od tikvica. I dok ovaj recept zajamčeno funkcionira takav kakav jest, slobodno dodajte svoj vlastiti štih. Možete eksperimentirati s nekim drugim sastojcima: čili papričicama, origanom, mljevenim kimom, paprikom i kukuruzom – ništa nije zabranjeno! Štoviše, sastojci su oni koje često nalazite u smočnici, što znači da nema potrebe za paničnim trčanjem u trgovinu u zadnji čas!, prenosi Večernji list.

Sastojci:

  • 3 srednje velike tikvice (oko 400 g)
  • 75 g brašna
  • 40 g parmezana, sitno naribanog, plus dodatak za posluživanje
  • 3 ljutike, podrezanih krajeva, tanko narezane
  • 1 jaje, umućeno
  • 1/4 šalice svježeg peršina, nasjeckanog
  • 2 žličice suhih listova origana
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica maslinova ulja

Priprema:

-Tikvicama odrežite krajeve i krupno ih naribajte. Stavite u cjedilo i ocijedite što više tekućine. Premjestite u zdjelu. Umiješajte brašno, parmezan, ljutiku, jaje, peršin, origano, sol i muškatni oraščić.

-Zagrijte 1 žličicu maslinova ulja u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Stavite tri dijela smjese od tikvica u tavu. Pecite minutu i pol sa svake strane ili dok ne porumene i ne budu pečene. Prebacite na tanjur. Ponovite s preostalim maslinovim uljem i preostalom smjesom od tikvica.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije