FITNESS STUDIO FITLIFE

TRENING S IVANOM POSAVEC Zašto je odmor ključan u napretku?

Ovoga tjedna sam za vas pripremila jedan kućni kardio trening za koji vam je potrebno samo malo slobodnog prostora

Oblikovanje tijela, mršavljenje i skidanje potkožnog masnog tkiva je poprilično naporan zadatak, ako se nismo spremni mentalno predati u cijeli taj proces i mnogo odricanja. Kako bi otopili potkožno masno tkivo i oblikovali tijelo potrebno je povećati ukupnu dnevnu potrošnju i smanjiti unos hrane, teorijski vrlo jednostavan zadatak, međutim kako je teorijski dio onaj manji, potrebno se maksimalno angažirati oko obroka i aktivnosti.

To je jedini ispravni put, a sve ostalo je tapkanje na mjestu. Ne postoji čarobni štapić, određena hrana, tabletice, čajevi i programi, već vježbanje i smanjen unos hrane. Osobe koje žele istaknuti mišiće bi ipak trebale kod prehrane i treninga pripaziti na unos što kvalitetnije hrane bogate makronutrijentima, a to su proteini, masti i ugljikohidrati, a kod treninga raditi s što većim vanjskim opterećenjima i što manje šarati kroz vježbe. Držati bazu, dizati intenzitet i fokusirati se na formu.

Kada imate točno zacrtan cilj, plan prehrane i treninga, nema lutanja i rezultati će brzo doći. No, ima raznih životnih faza, pa se dogodi da čak i kada ste organizirani, trenirate redovito i jedete manje, često zanemarite odmor i boravak na svježem zraku koji je vrlo važan za naše tijelo i kompletno psihofizičko zdravlje.

Teže se pokrenuti kada smo umorni, bezvoljni i kada zanemarimo dobar odmor i san, tada nam se često jede visokokalorična hrana, pojačan je apetit što na kraju dovodi do povećanja potkožnog masnog tkiva. Također, odmor je ključan u obnovi mišićnog tkiva i oporavku mišića od fizičkog napora. Trening i prehrana su učinkovitiji kada su podržani kvalitetnim odmorom i snom.

Ovoga tjedna sam za vas pripremila jedan kućni kardio trening za koji vam je potrebno samo malo slobodnog prostora i vaše tijelo koje je u ovom treningu slobodan uteg. Slobodnim utezima pozitivno utječemo na funkcionalnost, no prije svega je važno poštovati neke principe, a tu prvenstveno prednost dajem funkcionalnom treningu u kojem je važno naučiti tijelo pravilnom ponašanju u svakodnevnom životu i zadaćama pred koje ga postavljamo.

Kada naučimo pravilno čučnuti, podignuti teret s poda, hodati i ostale radnje koje su nam prirođene i oduzete od najranije dobi, a sve zbog neznanja i neupućenosti, sve će nam biti puno lakše i samim time život kvalitetniji.

Osim što ćemo podići razinu kvalitete života, poboljšat ćemo sveukupno zdravlje i izgled što je danas glavni okidač svih mladih osoba, a pogotovo kada se radi o pretilim i osobama koje puno kroz dan sjede. Moj je savjet da se pokrenete i da barem tri puta tjedno po šezdeset minuta radite na kvalitetnijem i ljepšem životu.

Trening ; -pokušajte u pet krugova, vježbu za vježbom s minimalno pauze između.

  • Iskorak skok x20
  • Marinci x10
  • Čučanj skok x20
  • Jumping jacks x40
  • Penjač x40

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije