TKO BI REKAO

NISMO TO MISLILI Preferirate spavati u čarapama? Evo zašto to nije dobra ideja

Sintetički materijali, poput poliestera ili najlona, ​​nisu ugodni na koži i ne dopuštaju stopalima da dišu

Navika spavanja u čarapama noću nije tako dobra. U redu je to činiti povremeno ako vam je hladno, ali nemojte to činiti prečesto jer usporava cirkulaciju i može uzrokovati neke kožne infekcije, piše Times of India.

Evo kako spavanje u čarapama utječe na tijelo!

Utječe na cirkulaciju

Čarape griju naša stopala, što može privremeno povećati cirkulaciju krvi, ali ako dugo nosite čarape, učinak je suprotan i protok krvi se smanjuje.

Rizik od kožnih infekcija

Obratite pozornost na vrstu tkanine od koje su izrađene vaše čarape. Sintetički materijali, poput poliestera ili najlona, ​​nisu ugodni na koži i ne dopuštaju stopalima da dišu.

Noćno je znojenje prilično uobičajeno, a ako spavate pod teškim pokrivačima, vlažno i toplo okruženje stvara savršeno tlo za razmnožavanje bakterija što može utjecati na vaša stopala.

Rizik od iritacija, osipa i oticanja

Ako su neke jake kemikalije, poput boja i smola, korištene za izradu vaših čarapa, velike su šanse da ćete razviti iritaciju i osip. Ako su elastične trake koje drže čarape na nogama preuske, mogli biste se probuditi s bolnim, crvenkastim tragovima, prenosi Net.hr.

Kao i svaki pripijeni komad odjeće, čarape s uskim elastičnim trakama mogu ograničiti protok krvi uzrokujući oticanje.

Utječe na tjelesnu temperaturu

Kada se noću odmarate, tijelo nastavlja raditi i mnogo toga se događa dok spavate. Temperatura tijela mijenja se nekoliko puta tijekom noći, a bolje spavamo kada nam je hladnije.

Ako nosite čarape koje nisu izrađene od prozračne tkanine, temperatura vašeg tijela može porasti i ometati vam san.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije