ISPROBAJTE!

Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan

Krumpir pripremite kao i inače, uz dodatak jednog novog sastojka.

Nutricionistica Laura Ford na društvenim je mrežama podijelila
odličan trik za pripremu ukusnog i hrskavog pečenog krumpira uz
pomoć jednog sastojka – meda, prenosi
Daily Mail
.

– Ovaj će vam pečeni krumpir izazvati pravu ovisnost; savršena je
ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga
nećete moći prestati jesti! – napisala je Ford u svojoj objavi, a
evo što ćete za njega trebati i kako se priprema…

Sastojci:

2 kg crvenog krumpira 
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 
50 g maslaca 
mješavina začina 
sol i papar 
1 i pol žlice meda

Priprema: 

Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir. Krumpir kuhajte 4-5
minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. 

Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. 

Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i
stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi.  

Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite
mješavinom začina, solju i paprom. Pazite da se krumpir
ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.  

Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite još 25-30 minuta
ili dok ne postane hrskav. 

Prelijte med preko krumpira dok je još vruć i ukrasite svježom
majčinom dušicom. Uživajte!

Preporučeno
Najnovije