PRIPAZITE!

Kvare okus: Ovo su najveće greške pri pečenju pizze koju većina ljudi radi

Par savjeta za pripremu omiljenog jela...

Čini se kako je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno
talijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo
pripaziti kako bi sve ispalo dobro.  

Priprema tijesta 

Tijesto se mora dovoljno “odmoriti”. Jedna je od najčešćih
pogrešaka kad ga se prerano makne s topline. Bitno je da se
dovoljno digne da bi bilo podatnije. Tijesto je najbolje kasnije
rastezati rukama. Ako se povlači nakon što se razvuče, to znači
da ga je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj
temperaturi.

Sastojci za pizzu 

Umak od rajčice najbolji je ako je domaći, a za ovo je potrebno
malo truda. Nakon što se napravi sok od rajčice samo ga je
potrebno začiniti po želji i premazati tijesto. Još jedna važna
stvar kada su sastojci u pitanju jest ta da se nikada ne
stavljaju oni najjeftiniji. Važno je i znati dobro iskombinirati
sastojke kako pizza ne bi bila preslana ili pak
bljutava.  

Zagrijana pećnica  

Sada, kada je omiljeno jelo spremno za posljednji korak, važno je
obratiti pozornost na to da pećnica bude dobro zagrijana. Treba
je zagrijati na najjaču temperaturu i tek onda staviti pizzu pa
peći najmanje deset minuta.

Preporučeno
Najnovije