DOBRO JE ZNATI

Cijelo vrijeme pogrešno radimo pire-krumpir, evo kako postići najbolju teksturu

Zamijenite vodu jednim sastojkom...

Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se
krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i
napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire.  

Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga
potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke,
prljamo i previše posuđa. TikTokerica @legglauren91 ima nešto
drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge. 

Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga
ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra.
Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako
glatku teksturu. 

Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono
najbitnije – pire je boljeg okusa! 

Videoobjavom oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva
čekaju iskušati ovaj recept, prenosi The Sun.

Preporučeno
Najnovije