Tajna je u miješanju vode jednom kada proključa.
Poširana jaja odličan su doručak, ali mnogi izbjegavaju
pripremu jer je nešto duža od pripreme kajgane, omleta ili jaja
na oko, a često se zna dogoditi i da jednostavno ne uspiju jer se
zalijepe ili raspadnu.
Kuharica Grace, koja dijeli super savjete i
trikove iz kuhinje na TikToku, pokazala je kako ih pripremiti – i
to više u istom loncu – da ispadnu savršeno, a metoda kojom se
koristila naziva se The Gordon Ramsay Method jer ju
upravo on koristi u svojoj kuhinji.
Prvo treba uzeti jednu veliku posudu i razbiti sva jaja u nju,
ali paziti da se žumanjci ne raspadnu. Nakon toga u lonac treba
dodati dvije litre vode i četvrtinu šalice octa.
Jednom kada voda proključa treba ju promiješati da se stvori
‘vrtlog’ na sredini i zatim u njega ubaciti jaja. Kuhajte ih
otprilike pet minuta, dok bjelanjak ne postane potpuno
bijel.
Pripazite na svježinu jaja, ako nisu sva jednako svježa može se
dogoditi da ne budu u isto vrijeme gotova, ali i da se raspadnu,
prenosi Metro.