Ne treba vam puno sastojaka, a ni vremena za pripremu.
Martha Stewart nikada ne razočara svojim
receptima. Jednostavni su, brzi i potrebno je malo sastojaka, pa
ih može pripremiti i onaj tko nije vješt u kuhinji. Jedan takav
je i za cheesecake – koji se ne peče. Malo keksa, krem sira,
šećera… I desert je brzo gotov!
Sastojci:
2 paketa graham keksa
11 žlica otopljenog maslaca
2 žlice šećera
2 paketa kremastog sira (226 grama)
1 limenka kondenziranog mlijeka (400 grama)
1/4 šalice limunovog soka
1 mala žlica arome vanilije
Priprema:
Graham kekse stavite u jednu vrećicu i smrvite, a zatim u zdjeli
pomiješajte sa šećerom i maslacem. Nakon toga uzmite posudu za
pečenje i dobivenu smjesu rasporedite te pritisnite prstima kako
biste napravili ravnu i kompaktnu podlogu. Stavite u hladnjak na
10 minuta.
Dok se podloga hladi i stišće, napravite kremu. Mikserom srednje
jačine umutite sir, dodajte kondenzirano mlijeko, malo po malo.
Začinite limunovim sokom i vanilijom.
Kremu prelijte preko podloge, prekrijte cijeli kolač plastičnom
folijom i stavite na 2 do 3 sata u hladnjak.