ISPROBAJTE VEĆ DANAS

Zaboravite klasične palačinke – ovako se sada pripremaju i pravi su hit!

Desert koji se jednostavno priprema, a obožavat će ga i djeca i stariji.

Donedavno su Dorayaki palačinke bile
tradicionalna slastica u Japanu, ali recept se proširio
društvenim mrežama, počeli su ih isprobavati i u drugim zemljama
i sada su pravi hit.

U pitanju su male, deblje palačinkice, slične američkim, koje se
inače pune namazom od azuki graha, ali kako se širio po svijetu
recept je svatko malo izmijenio, pa su tako odlične i s domaćim
pekmezom ili namazom od čokolade. 

Za pripremu vam treba:

150 g glatkog brašna
110 g šećera
2 jaja
3 žlice vode 
1 žlica meda
1 žličica sode bikarbone
Malo ulja
Namaz koji odaberete

Priprema:
Prvo pomiješajte jaja sa šećerom i medom i umutite mikserom kako
biste dobili pjenastu smjesu. 

Sodu bikarbonu dodajte u vodi, dobro promiješajte i dodajte
pjenastoj smjesi koju ste prethodno napravili.

Uzmite sito i protresite brašno kroz njega kako biste uklonili
sve grublje komadiće i spriječili nastajanje grudica. Postupno
dodajte bašno u smjesu i miješajte dok ne dobijete glatku
teksturu. 

Na tavi zagrijte malo ulja i pecite male palačinke, otprilike
promjera od 10 centimetara.

Uzmite dvije palačinke i na jednu namažite namaz koji ste
odabrali, a zatim je poklopite drugom i lagano stisnite kako bi
se rubovi zalijepili. Poslužite ove male ‘sendviče’ dok su još
topli, savjetuje Masterclass.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije