Stvar je zapravo u načinu slaganja hrane na tanjur.
Ponekad je lakše napraviti hrane za više za dana pa je samo
podgrijavati u mikrovalnoj pećnici. No, nema ničeg goreg od
podgrijavanja ostataka koji nakon toga i dalje ostaju hladni.
Iako bismo mogli kriviti našu mikrovalnu pećnicu za to, stvar je
zapravo u načinu podgrijavanja, kako otkriva Real
Simple.
Korisnica društvenih mreža @howdoesshe objavila je video u kojem
je objasnila koji je ispravan način podgrijavanja ostataka u
mikrovalnoj pećnici. Naime, stvar je zapravo u slaganju hrane na
tanjuru.
Kada hranu stavite na tanjur, uglavnom je stavite u sredinu
tanjura, a to nikako nije dobro za podgrijavanje. Radio
frekvencije mikrovalne pećnice teško dolaze do sredine hrane i
unutrašnjost ostaje hladna. Umjesto toga, hranu biste
trebali složiti uz rub tanjura. Tako će se hrana ravnomjerno
zagrijavati.