Jedan tajni sastojak mijenja cijeli okus i teksturu.
Ovih dana društvenim mrežama proširio se video koji otkriva
mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krumpira. Autorica videa,
Jourdyn ‘Jeaux’ Parks otkriva kako nije riječ o
nekoj novoj, izmišljenoj metodi jer ga je ovako pripremala
njezina baka.
Jourdyn, koja ovu metodu pripreme poznaje od malih nogu, nije
mogla vjerovati da ljudi krumpir za pire kuhaju samo u vodi.
Evo kako to ona radi: Prvo uzme krumpire, opere ih i ne guli već
ih samo premaže uljem avokada. Zatim ih stavi u lonac u koji je
prethodno dodala vodu, morsku sol i sastojak koji cijeli recept
čini posebnim – pileći ili goveđi temeljac – ovisno o mesu koje
će poslužiti uz pire.
Temeljac će pojačati okus, a pire će biti puno kremastiji, kako
tvrdi. Kada su krumpiri skuhani, dodaje maslac i mlijeko i
napravi pire.