brzo se kvari

Mlijeko spremate u vrata hladnjaka? Evo zašto ga nikad ne biste trebali tamo držati

Toplije temperature i česte promjene mogu dovesti do kvarenja hrane, posebno mlijeka i vrhnja...

Temperatura u hladnjaku s vremenom može biti neusklađena, a
također varira od mjesta do mjesta, što utječe na kvalitetu i
dugovječnost vaše hrane. Koje je mjesto s najvećim promjenama
temperature?

Vrata hladnjaka, jer su najtoplija, a toplije
temperature i česte promjene mogu dovesti do kvarenja hrane,
posebno mlijeka i vrhnja, kako piše
Real Simple

Iako se mlijeko može savršeno uklopiti u vrata hladnjaka,
toplije temperature mogu ga pokvariti prije nego što je
popijete. Isto tako, potencijalno štetne bakterije rastu na
toplijim temperaturama. Što je mlijeko dulje izloženo toplini
kuhinje, brže će rasti bakterije. Stoga nikada ne biste trebali
spremati svoje mlijeko u vrata hladnjaka, već biste ga trebali
držati u stražnjem dijelu hladnjaka na polici blizu sredine ili
dna. Vrući zrak se nalazi gore pa su donje police nekoliko
stupnjeva hladnije nego gornje. 

Što se tiče pretinaca na vratima hladnjaka, oni su savršeno
mjesto za pohranu najmanje pokvarljive hrane koju imate, poput
kečapa, senfa, umaka od soje, preljeva za salatu i džema. Ova
hrana, iako je boljeg okusa ili traje duže kad je hladna, manje
je kvarljiva, što znači da je manja vjerojatnost da će se
pokvariti zbog toplijih temperatura u vratima hladnjaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije