Priprema ne traje dugo, ali trebate se malo strpjeti prije degustacije.
U današnje vrijeme sve više ljudi počinje pripremati neke
namirnice samostalno kod kuće – od početka do kraja – kako bi
izbjegli konzervanse kojih su pune namirnice na policama
trgovina, i sve više njih shvaća da priprema kruha, jogurta,
keksa, čokolade nije uopće komplicirana, a puno je zdravija
opcija.
Baš kao navedene namirnice, samostalno možete pripremiti i kiselo
vrhnje – treba vam svega tri sastojka!
Uzmite sljedeće stvari:
1/4 šalice punomasnog mlijeka
1 čajnu žlicu destiliranog bijelog octa
1 šalicu slatkog vrhnja
Priprema:
Umutite mlijeko i ocat u jednoj zdjeli i ostavite 10 minuta da
odstoji. Zatim, u staklenku stavite slatko vrhnje, dodajte
mješavinu mlijeka i octa i dobro promiješajte. Prekrijte
staklenku – možete koristiti poklopac, ali i kuhinjsku krpu koju
ćete stegnuti gumicom.
Ostavite smjesu da odstoji barem 24 sata na sobnoj temperaturi, a
za još bolji rezultat možete ostaviti i 48 sati. Doći će do
fermentacije i smjesa će se zgusnuti – i eto kiselog vrhnja!
Real Simple savjetuje da dobro ohladite vrhnje prije
posluživanja.