Otkrio je i koje začine je najbolje koristiti.
Poznati chef Raymond Blanc otkrio je trikove za
pečenje krumpira – kako ih izrezati, koliko dugo peći, koju
masnoću koristiti…
Ovaj ponosni vlasnik dvije Michelinove zvjezdice, istaknuo je da
bi krumpire trebalo, nakon guljenja, izrezati na četvrtine debele
otprilike 4 centimetra. Tako će se postići hrskava korica i
mekana unutrašnjos
Sljedeći korak je odabir masnoće. Raymond tvrdi da bi za pripremu
krumpira najbolje bilo koristiti guščju mast, jer ima intenzivan
okus.
‘Ako ste vegani onda birajte suncokretovo ulje. Najgore koje
možete odabrati je maslinovo – dati će krumpirima gorki okus.’
Savjetuje da prvo kuhate krumpire pet minuta, a zatim ih
namastite i stavite u pećnicu na 200°C, 30 do 40 minuta. Od
začina, kaže, koristite samo sol i papar, prenosi
Daily Star.