hrana za dušu

Mmmm, probajte pojesti samo jedan tanjur međimurske pretepene juhe!

Svoj recept za ovaj tradicionalni međimurski specijalitet na kojem su odrasle generacije otkrila nam je Silvija Horak iz restorana Terbotz.

Pretepenu juhu u restoranu Terbotz serviraju u glinenim
zdjelicama i poslužuju u kombinaciji s malim štruklima. Juhe
nema bez malo kiselog vrhnja, komadića slanine i crvene paprike
koja ovom blagom jelu daje intenzitet.

Domaća pretepena juha

Sastojci:

crveni luk

1 lovorov list

1 žlica crvene mljevene paprike

svinjska mast

200 ml kiselog vrhnja

200 g suhog mesa

mesni temeljac sol, papar, brašno

Priprema: U vrućoj tavi rastopite svinjsku
mast, dodajte nasjeckani luk i dimljeno meso te kratko
prepržite. Zatim dodajte crvenu mljevenu papriku,
zalijte temeljcem, začinite solju i paprom i
pustite kuhati 20-ak minuta.

Pred kraj kuhanja napravite ‘pretep’ tako da u zdjelici
pomiješate kiselo vrhnje i brašno, te dobivenu smjesu
ulijte u juhu i kuhajte još 5 minuta. Gotovu juhu
pospite bučinim sjemenkama i s malo bučinog ulja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije