S ove četiri namirnice možete zamijeniti maslac u kolačima i tortama kako biste napravili zdraviju verziju i smanjili unos kalorija.
Pečenje smiruje i opušta, pogotovo sada dok ostajemo kod kuće.
Ipak, baš zato što se manje krećemo trebalo bi pripaziti na unos
kalorija i pokušati zamijeniti nezdrave, zdravim slasticama.
Msn.com donosi savjete čime zamijeniti maslac kod pečenja kolača.
Pire od jabuke: Jako često se ova namirnica koristi u zamjenu za
ulje, ali može biti i alternativa maslacu. Najbolja je opcija za
izradu torti. Polovicu količine maslaca zamijenite pireom od
jabuka.
Avokado: Za keksiće, kruh i muffine koristite ovo voće koje ne
samo da smanjuje kalorije u cijelom receptu, već stvara i mekšu,
glatku smjesu za slastice.
Kanola ulje: U keksiće s čokoladom umjesto maslaca stavite pola
šalice kanola ulja. Iako ima dosta kalorija, ima manje zasićenih
masti i natrija.
Jogurt: Ako vas u receptu traži jednu šalicu maslaca, stavite
pola šalice njega i pola šalice jogurta (može bez laktoze i
biljni). Smanjit ćete broj kalorija i zasićenih masti. Igrajte se
s količinama, ovisno o tome kako smjesa treba izgledati.