Američki znanstvenici tvrde da se gubitak apetita prema povrću javlja zbog poremećaja u genima...
Ne volite kelj? Uvijek vam je bilo mrsko pojesti dio povrća na
tanjuru? Roditelji su vas oduvijek tjerali jesti govoreći
vam kako je povrće zdravo? E pa možda je to jednostavno zapisano
u vašim genima, barem kako kažu američki znanstvenici.
Naime, nasljeđivanje dviju kopija gena za neugodne okuse
dovodi do gubitka apetita kada je povrće u pitanju,
pogotovo brokula i kelj.
Osim povrća, taj gen može istu stvar napraviti s pivom,
kavom i crnom čokoladom. Tim znanstvenika koji je radio
na tom istraživanju kaže kako upravo zbog ovog ‘poremećaja’
određeni ljudi ne mogu unijeti dovoljnu količinu povrća u
organizam dnevno.
Dodali su kako se nadaju da će otkriti na koji način zamaskirati
gorak okus nevoljenog povrća kako bi ono postalo prihvatljivo i
onima koji nisu baš najveći obožavatelji.