DELICIJA IZ VRTA

Nekad je manje više: Savršeno pečene tikvice vladarice su proljetnog stola

Ilustracija

To što su izuzetno brzo gotove, ne umanjuje njihov značaj na stolu...

Pečene tikvice mogu biti samo glavno jelo, a u to ćete se
uvjeriti kada ih, primjerice, servirate s komadom mesa, pa
shvatite da ste ih pojeli, a meso je ostalo. 

Za ispeći tikvice na žaru treba vam maksimalno 20 minuta vremena,
a ovo su sastojci koje ćete pritom koristiti. Za dvije osobe
pripremite: 

4 manje tikvice  
žlicu maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
papar, sol, chilli,
timijan 
peršin list
pola limuna

Priprema:

Ako su tikvice domaće ne morate ih guliti, a ako nisu ogulite ih.
Po dužini ih narežite, pazeći da su debljine otrpilike pola
centimetra. Posloite ih i ostavite par minuta da puste vodu.

Zagrijte grill tavu i posložite tikvice. Smanjite vatru i pecite
ih sa svake strane dvije-tri minute pa prebacite na
tanjur. Pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, limunov sok i
začine te prelijte preko tikvica. 

Uz ovako pečene tikvice odlično ide svježi sir s kiselim vrhnjem
i mladim lukom. Želite li ‘podebljati’ obrok, na grill tavi na
kojoj ste pekli tikvice ispecite pileća prsa. 

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije