Kakvi bi to bili blagdani bez sarme?
Kakvi bi to bili blagdani bez sarme? Isprobajte ovaj
tradicionalni recept koji je toliko jednostavan da s njim ne
možete pogriješiti.
Sastojci za sarmu:
450 grama mljevenog mesa
1 manja glavica kiselog kupusa
60 grama sušene slanine
60 grama riže
1 manji luk
2 režnja češnjaka
½ žličice crvene paprike
sol i papar po želji
1 lovorov list
Priprema:
1. Odvojite listove glavice kupusa i odrežite im
korijen.
2. Nasjeckajte slaninu na komadiće i pirjajte ju s
očišćenim i nasjeckanim kockicama luka i češnjaka.
3. Pustite da se sastojci ohlade pa ih pomiješajte s
mljevenim mesom, sirovom rižom, crvenom paprikom, solju i
paprom.
4. Listove kupusa nadjenite mesom, zamotajte ih i presavijte
rubove, sve dok ne potrošite sav nadjev.
5. Sarme stavite u dublji lonac, ubacite lovorov list, a
eventualni višak kupusa narežite na trakice i
stavite kuhati zajedno. Vodom prelijte
sarme.
6. Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta.
Poslužite s mekanim pireom od krumpira. Dobar tek!, piše punkufer.dnevnik.hr.