LJETNI GUŠTI

Ručak u ljetnom stilu: Napravite laganu salatu s kvinojom

Pečenje i mllinci dolaze nam tek za nekoliko mjeseci, a za sada uživamo u salati s čarobnom žitaricom...

Ljeto je savršeno doba za lagana jela od kojih se nećemo osjećati
teško, a za doručak i ručak cilj je konzumirati što zdraviju
hranu da nam ljetni večernji roštilj ne ‘sjedne’ loše. 

Salate su jelo koje mnogi često zanemaruju, a na sami spomen
okreću očima. Na prvu se slažemo: list zelenjave ne zvuči zasitno
niti zadovoljavajuće, ali ako mašta proradi možemo stvoriti pravu
gurmansku deliciju.

U pomoć nam pristiže i kvinoja- idealna žitarica za mršavljenje,
a prerijetko korištena u hrvatskim kuhinjama. 

Danas radimo salatu s kvinojom koja će vas zasititi, a neće biti
dosadna. 

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Broj osoba: 4

Sastojci:

250 grama kvinoje
450 ml vode
jedno pakiranje slanutka
krastavac
crvena paprika 
pola glavice malog crvenog luka
peršin

Začini za salatu:

maslinovo ulje
limunov sok
žlica vinskog octa
protisnuti režanj češnjaka
papar i sol

Salata s kvinojom jedostavan je, a brz recept: 

Kvinoju stavite u lončić srednje veličine i ulijte vodu. Pustite
da smjesa zakuha, a onda pustite da se žitarica krčka na srednjoj
temperaturi. Kvinoja je gotova kada upije vodu u potpunosti, a
treba joj otprilike 15 minuta. Maknite s vatre i pustite da
odstoji. 

Za to vrijeme pripremite veliku zdjelu i u nju stavite
slanutak, narezani krastavac i papriku, peršin i luk. 

U drugu zdjelicu dodajte limunov sok, ocat, maslinovo ulje,
češnjak, sol i papar. Promiješajte tekućinu kako bi se okusi
spojili i kreirali jedinstveni dressing za salatu. 

U veliku zdjelu s povrćem dodajte kvinoju i prelijte dressingom.
Uživajte!

Ovu salatu možete pripremiti i uz piletinu, a povrće prilagodite
svom ukusu. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije