FITNESS Studio FitLife: Trening s balans loptom

Kod kuće vam je velika lopta, a vi ne znate što biste s njom? Donosim vam trening za trbuh, leđa, zdjelicu i noge, s toga ako ste kod kuće odradite samo vježbe na lopti, a ako ćete raditi trening u vašem lokalnom gym-u, dodajte na početku i na kraju veslanje na roveru.

Ovaj trening kao cjelina dizajniran je za srednjeg i vježbača početnika, pa ako spadate u tu kategoriju odradite ga bez straha jer su sve vježbe sigurne i učinkovite, ali samo onda ako ih radite po protokolu i pravilima rada. Vježba koja se izvodi tehnički netočno će odgoditi ili čak neće donijeti rezultate koje priželjkujete i ciljate samim treniranjem.

Lopta je nestabilna baza oslonca koja će uključiti mnoge mišiće stabilizatore, koji na stabilnim bazama oslonca nekada nisu upaljeni. Kada govorim o paljenju potrebno je paripaziti i na dah, kontrolu pokreta i svjesno paljenje i gašenje određenog mišića, a sve kako bi ta određena regija tijela dobila ono za što smo se odlučili.

Nikada ne smijete vježbati na slijepo, morate znati što i kako da bi ta vaša aktivnost bila korisna i zdrava, na koncu ipak vježbamo za zdravlje, a ne zbog dosade ili zabave.

Sretno!

Ivana Posavec

Trening:

– veslanje na roveru 1000m
– vježbe s loptom, svaka x 10 ponavljanja
– veslanje na roveru 1000m

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije