TEHNIKA KIŠNIH KAPI Vrijeme je za detox i podizanje imuniteta!

Temperature su još uvijek ispod nule, virusne infekcije su na svom maksimumu, a naše tijelo se još uvijek oporavlja od blagdanskog uživanja. Vrijeme je da potaknemo naš organizam na čišćenje i osnažimo imunitet kako bi bili puni energije tijekom cijele godine. Meni jedna od najdražih tehnika masaže je upravo tehnika kišnih kapi.

Raindrop je neinvazivna, nježna tehnika masaže koja djeluje snažno detoksificirajuće, jača imunosni sustav, vraća ravontežu na fizičkom i emotivnom nivou. Prilikom izvođenja ove tehnike čista, nerazrijeđena eterična ulja terapijske kvalitete se kapaju sa određene visine direktno na tijelo kako bi se dobio dojam ‘kišnih kapi’.

Ova tehnika je inspirirana Lakota indijancima čije je vjerovanje bilo da kišne kapi padanjem sa visine imaju moć očistiti i razbistriti dušu i tijelo. Obzirom da eterična ulja veoma dobro prodiru u dublje strukture preko kože sve do mišića pa cirkulacijom budu raznesena do svih organa nije potrebno vršiti veliki pritisak tokom masaže te je ova masaža duboko opuštajuća i omogućuje nam snažnu introspekciju i potpuni mir.

Zagrijavanje prilikom masaže dodatno doprinosi opuštanju. Baš kao što su indijanci nekad koristili orlovo pero za nanošenje biljnih ekstrakata da bi iscjeljivali i podizali energiju tijela i duše, i ja se zbog posebne moći i energije koristim perom za izvođenje dijela ove tehnike.

Iako nježnog naziva ovo je veoma moćna tehnika čije drugo ime je zapravo ‘kiropraktičar iz bočice’. Ova tehnika svoj internacionalni uspjeh zahvaljuje uspješnom tretiranju skolioze, išijasa, kifoze. Naime smatra se da su mnogi oblici deformacija kralježnice rezultat bakterijskih i virusnih infekcija, koji dovode do upala i stezanja mišićnog i vezivnog tkiva oko kralježnice.

Raindrop tehnika objedinjuje refleksologiju, masažu i snažno djelovanje eteričnih ulja.

Velike količine čistih i nerazrijeđenih eteričnih ulja se nanose na područje kralježnice i paravertebralnih mišića te stopala kako bi se pokrenuo proces detoksifikacije i samoizlječenja. Ovo je izvrsna tehnika za tegobe boli kralježnice, infektivnih bolesti, multiple skleroze, bolne ukočenosti mišića, deformacije kralježnice, te za podizanje opće kondicije tijela.

Eterična ulja koja se koriste tokom raindrop tehnike su ulja balansirajućeg, antibakterijskog, antivirusnog, protuupalnog, analgetskog i cirkulatornog djelovanja. Sva eterična ulja korištena prilikom tretmana su kemotipizirana i terapijske kvalitete.

Eterična ulja svojim djelovanjem stimuliraju endokrini sustav, čiste organizam,pročišćavaju limfu, podižu frekvenciju tijela na više razine, detoksificiraju, snaže i regeneriraju tijelo i dušu. Neka od eteričnih ulja koja se koriste prilikom raindrop tehnike su: vetiver, lavanda, ravintsara, paprena metvica, mažuran, timijan, lovor, bosiljak, petitgrain.

Ova masažna tehnika je odlična kao prevencija nastanka prehlada i gripa, kroničnog umora, nesanice, depresije, nervoze i iscrpljenosti. Tehnika koja diže iz mrtvih i ostavlja bez daha. Ako još niste, svakako isprobajte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije