Bolest ili novi početak?

Svaka bolest dolazi s razlogom u naš život. Majka Zemlja nam daje do znanja da smo sišli s puta prirode,da smo se odvojili od svoje biti i onoga što uistinu jesmo. Otkrijmo što to u našem životu nije onako kako bi trebalo biti. Kada shvatimo uzrok- bolest i sve naše emocionalne, mentalne te druge povrede nestaju. ZAHVALNOST i PONIZNOST prema bolesti, teškim situacijama u životu i svemu što nas muči je najbitniji korak do izlječenja jer se sve događa s razlogom.

Učimo iz prirode. Jer mi jesmo dio prirode. Mi smo u prirodi i priroda je u nama. Jedno godišnje doba traje četiri mjeseca, a upravo je četiri mjeseca potrebno čovjeku da reprogramira svoj DNK i počne sanjati odvažno.

Sve je živo i ima energiju i sve je povezano. Živimo u stalnom odnosu sa svime što postoji bili toga svjesni ili ne – sa svojom obitelji, zajednicom, društvom, životinjama, pticama, kukcima, sa svim živim bićima, kao i sa svim duhovima prirode, biljaka,zemlje, vatre, zraka i vode. Univerzum, priroda i naš organizam kao dio veće cjeline teže homeostazi, odnosno skladu. Bolest se pojavljuje kad je narušen sklad energije. Uvijek postoji mogućnost da se stvori sklad u našem životu i izrazito je bitno da mi kao pojedinci ostvarimo harmoniju u svome životu jer tako širimo svoj sklad na cijeli univerzum i ostvarujemo svoj puni potencijal.

Čovjek se sastoji od fizičkog, emotivnog, mentalnog i duhovnog tijela. Svaka bolest pa i maligna i tumorska oboljenja nisu samo na fizičkom tijelu. Čovjek je kombinacija sve četiri razine, pa prema tome i bolest nastaje na suptilnijim razinama čovjekova postojanja.

Sve četiri razine našeg postojanja se međusobno prožimaju i ulaze jedna u drugu. Za liječenje i izlječenje potrebno je raditi na svim razinama našeg postojanja. Od fizičke razine – ishrana, terapijski postupci, lijekovi pa sve do emocionalne – osviještavanje i otpuštanje negativnih ponekad i pozitivnih emocija koje su prenaglašene ili buđenje onih koje su u potpunosti ugašene, te negativnih mentalnih obrazaca i na kraju ono najbitnije je povezivanje sa duhovnim područjem.

Fizičko tijelo

Hrana utječe na naše emocije, misli, ponašanje, a i naše emocije, misli te ponašanje utječu na potrebu za hranom. Na fizičkom tijelu se zbog intoksikacije tijela GMO hranom, alkoholom, emulgatorima u hrani, teškim elementima, te prekomjernom konzumacijom mesa i prejedanja hranom javljaju određene promjene koje utječu i na naše ponašanje, a da toga često nismo ni svjesni. I tako zatvaramo začarani krug za razvitak bolesti na svim razinama našeg postojanja.

Podloga za razvitak svih bolesti pa na kraju i tumorskih oboljenja je pretjerana kiselost našeg organizma. Potrebno je tijelo očistiti od otrova koji se nalaze u nama. Dostupne su nam razne metode: post, sirova hrana, veganska ishrana, čišćenje raznim čajevima, kura glinom, eteričnim uljima.

Idealno bi bilo dva puta godišnje napraviti detoksifikaciju tijela i to u prirodnim i ritmičkim ciklusima sljedeći prirodu. Idealno vrijeme za detoksifikaciju su proljeće i jesen. Kod bolesti se detoks radi neovisno o godišnjem dobu jer je potreban našem organizmu kako bi se vlastiti imunološki sustav mogao izboriti protiv bolesti. Kod malignih oboljenja naš imunološki sustav nije dovoljno snažan da se sam bori protiv malignih stanica te ga je potrebno podići i potaknuti pravilnom ishranom te klorofilom i hladno tiještenim uljima. Neka od preporučenih ulja su ulje konoplje, sikavice, sjemena grozđa, crnog kima, lana..

Emotivno i mentalno tijelo

Teške misli i emocije stvaraju energetsko curenje na određenim organima u našem tijelu, polagano dolazi do zastoja protoka životne energije bez koje se naše fizičko tijelo ne može održavati. Kako bi životna energija slobodno protekla našim tijelom potrebno je svoje misli i podsvijest očistiti od mržnje, ljubomore, zavisti te sve nakupljene osjećaje nezadovoljstva otpustiti. Otpustiti i oprostiti sve ono što nas muči. U svrhu otpuštanja mogu nam poslužiti razne metode kao što je meditacija, afirmacije, vizualizacija…

Duhovno tijelo

Kao što sam već napomenula sve što postoji sastoji se od energije. Naša fizička stvarnost za koju smo se jako vezali je uistinu klimava, o da, znaju to kvantni fizičari jako dobro. Postoje i druge stvarnosti, mnogo suptilniji svjetovi, svjetovi duha. U područje duha ulazimo snovima i vizijama. Mnogo je mogućnosti na raspolaganju kako uči u svijet duha – meditacija, ritam, ples, bubnjanje, pjesma, paljenje određenih biljka, eteričnih ulja….

Mi smo ko-kreatori svega što postoji zašto onda ne sanjamo ZDRAVLJE, MIR, HARMONIJU, LJUBAV, OBILJE, ISTINU, LJEPOTU, VJEČAN ŽIVOT?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije