FITNESS Studio FitLife – Bodyweight trening za aktivaciju cijelog tijela

Kakve su to bodyweight vježbe? Kao što i sama riječ govori, dakle, radi se o vježbama u kojima je opterećenje ili glavno opterećenje vaše vlastito tijelo. Otpor nije nastao vanjskim opterećenjem kao što su bučice, girje ili neki drugi rekvizit već je nastao postavljanjem tijela u neki određeni položaj. Svaka vježba može biti lakša ili teža, a sve opet ovisi o duljini poluge kao i postavljanje tijela u određeni položaj.

Ako ne znate ili ne možete raditi vježbe vlastitim tijelom onda ne smijete ni raditi s vanjskim opterećenjem jer najprije naučiti pravilne obrasce kretanja i tehnički točno izvođenje primjerice čučanja s vlastitim tijelom da bi kao logičku progresiju dodali neko vanjsko opterećenje kao što su medicinke, bučice, girje itd.

Ukupno vas čeka pet vježbi koje možete odraditi nakon kratkog zagrijavanja svih zglobova i mišića, a na kraju nemojte zaboraviti na istezanje jer za dobre rezultate i tijelo u balansu ne smijemo zanemariti tako važan dio treninga, neka vaš trening bude put ka zdravlju! Sretno.

• Side plank -30s svaka strana
• Sklek -60s
• Iskorak skok x3 + rotacija trupa prema prednjoj stojnoj nozi
• Rotacija trupa u položaju upora
• Zanoženje u položaju upora

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije