FITNESS Studio FitLife – Tabata s vlastitim tijelom

Ovoga tjedna vam preporučujem jednu Tabatu, naravno, vi možete napraviti nekoliko istih, ako to želite. Radi se o četiri jednostavne basic vježbe koje radite jednu za drugom te ponovite tako ukupno dva puta što čini jednu Tabatu od 4 minute.

Tabata je nastala još devedesetih godina u Japanu, a izmislio ju je dr.I.Tabata po kojem je taj interval rada dobio i ime. Kako je dr.Tabata trenirao brze klizače, želio je poboljšati njihove sposobnosti pa je vlastitim istraživanjem došao do spoznaje da u tim kratkim intervalima njegovi klizači dobivaju na brzini i ostalim motoričkim i funkcionalnim sposobnostima. Vrlo brzo se vijest proširila svijetom te su mnogi prihvatili takav način rada.

Tabata je danas vrlo popularna varijanta vježbanja i gotovo da nema fitnes centra u kojem se ona ne izvodi. Bez obzira radi li se o plivanju, trčanju, skakanju, vježbama snage, planku itd. Tabatu možete raditi svugdje. To znači da možete raditi jednu vježbu, možete dvije, četiri ili osam, ali važno je da traje četiri minute i da se pridržavate ostalih pravila.

Kako se radi o kratkom radu od samo dvadeset sekundi tu je važno da radite “punim gasom” odnosno da se ne štedite. Sretno!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije