Kiwi go crazy kozmetika: Anđeoski miris Jasmin

Jasmin je omiljeni miris anđela, blistavih bića svijetlosti, pozovite ih kad Vam je potrebna pomoć, kad tragte za suosjećanjem, svrhom ili ljubavlju. Otvorena srca prihvatite njihove darove, zablistajte i uživajte!

Biljka koja se budi kada druge spavaju. Plašljivi pupoljak jasmina svoj miris cijeli dan čuva samo za sebe, ali kada sunce umre tada otvara svoje pupoljke i dopušta lutajućem vjetru da raznosi i šapuće tajnu ovog cvijeta.

Simbol jasmina je Izida egipatska boginja majka koja je čuvala tajne magije, iscjeljivanja i plodnosti. Porijeklom je iz sjeverne Indije, Perzije i Kine, zbog potreba parfemske i sapunske industrije danas se uzgaja diljem Mediterana i sjeverne Afrike. Ovo je skupocjeno ulje očaravajućeg mirisa i odličnih kvaliteta. Već se stoljećima koristi na istoku kao lijek i kao miris, spada u jedno od najstarijih eteričnih ulja.

Jasmin je kralj, ovo je eterično ulje izuzetno jake muške energije. Zbog svog specifičnog i jedinstvenog mirisa ima veliki utjecaj na um i emocije. Nježno grli duh i srce donoseći svjesnost i razumijevanje umu i svim njegovim slabostima. Miris jasmina odražava želje i čežnje srca, vodeći tako do razumijevanja duhovnog puta. Naše svjetovne težnje i želje često su u raskoraku sa našim duhovnim putovanjem, a jasmin pomaže prihvatiti i shvatiti kako bi ostali na svom putu, putu našeg srca i duše.

Jasmin približuje anđeoska područja, prenosi radost i ljubav naše duše univerzumu. U svakodnevnom životu često nam je potreban prostor kako bi razmotrili višu svrhu našeg postojanja, udahnuli veličanstvenost kozmosa, osjetili i spoznali rad majstora. Put kojim kročimo je često mješavina radosti, ludosti, hrabrosti i tuge, a sve što nam je često potrebno u trenutcima emocionalnih turbulencija je samo drugačiji kut promatranja, upravo taj uvid će nam pružiti jasmin. Jasmin nam omogućuje naše osobno nebo – na kojem možemo pronaći veću rezonanciju svijesti s našim višim ja i spoznati da je svaki događaj, svaka emocija bila ona dobra ili loša tu s namjerom našeg rasta.

Jasmin polako vodi do spoznaje, a spoznaja do otpuštanja vezanosti kako bi postali ono što jesmo. Jasmin opušta srce, smiruje živce, opušta napetost i podiže um pa je jedno od najefikasnijih ulja kod nervne tjeskobe, nemira, depresije. Blagotvoran je kod urogenitalnih infekcija i olakšava traume dugotrajnih poroda te povećava radost rađanja. Potiče laktaciju.

Pogodan je za njegu zrele i umorne kože, a svakoj kremi dat će zavodljiv miris. Ono po čemu je jasmin ipak najpoznatiji je izuzetno efikasan afrodizijak i seksualni tonik, indiciran je kod impotencije i frigidnosti, posebno ako su prisutne i depresivne misli o neadekvatnosti i neželjenosti. Jasmin harmonizira seksualni aspekt bića s emocionalnim, puno je više od isključivo seksualnog stimulansa. Jasmin podržava, daje osjećaj sigurnosti, omogućuje srcu da ponovno bude protočno za rijeku osjećaja. Na mentalno-duhovnoj razini obnavlja kreativnost i “plodnost” uma. S obzirom da jasmin ima u sebi mudrost mjeseca može se koristiti za jačanje intuicije i potencijala originalnih zamisli.

Na tržištu su danas prisutne dvije vrste ovog skupocijenog eteričnog ulja:

1. Apsolut- to je eterično ulje dobiveno metodom ekstrakcije pomoću otapla, iako je u apsolutu ostatak korištenog otapala smanjen na najmanju moguću razinu ipak ovo nije prvi odabir za terapijsku primjenu

2. Eterično ulje dobiveno destilacijom vodenom parom ili klasičnom metodom maceracije cvijetova- pogodno za terapisjku primjenu

Jasmin se dobro slaže s eteričnim uljem limuna, papra, geranija, grejpa, sandala, palmarose, bergamota, naranče, mandarine, đumbira, ruže…

Za više informacija o prirodnoj kozmetici javite se Graciji na Facebook stranci – Kiwi go crazy

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije