Udruga Maja – za lakši i sretniji ulazak u avanturu roditeljstva

Kao i svi sisavci, ljudska bića moraju se osjećati sigurno da bi donijela na svijet svoje potomke. Što je ženi potrebno da bi se osjećala sigurno, razlikuje se od osobe do osobe. Trudnice većinom traže informacije na Internetu te se izgube u raznoraznim informacijama, a ne mogu same dobiti samopouzdanje ili pak potrebne informacije o samoj trudnoći i rađanju te razdoblju babinja.

U proteklom mjesecu, u Međimurskoj županiji niknula je udruga namijenjena budućim majkama.’ Udruga Maja’ je osnovana u svrhu psihofizičke pripreme žena za porod i nakon poroda, zalaže se za dostojanstvo trudnica, rodilja i babinjača.

Vođene dugogodišnjim iskustvom u primaljstvu članice Udruge Maja žele pružiti emocionalnu i informativnu potporu majkama prije, tijekom i nakon poroda te potporu tijekom razdoblja babinja. Kako bi taj cilj ostvarile članice su osmislile ciklus od sedam radionica.

‘Na radionici će buduće majke upoznati kvalificirane predavače. Upoznati svoje tijelo, steći samopouzdanje kroz trudnoću i ‘hrabrost’ za porod. Naučit ćete kako prepoznati prave trudove od lažnih i kada krenuti u rodilište. Pripremit će se za aktivan porod i biti sigurne u svoju sposobnost rađanja, upoznati razne prirodne tehnike za olakšavanje poroda. Usavršit će dojenje uz pomoć IBCLC savjetnica za dojenje. – kazala nam je Karmen Cecarko Vidović iz rodilišta Čakovec – prvostupnica primaljstva, predsjednica područnog vijeća Međimurske županije i članica vijeća Hrvatske komore primalja.

Kako smo saznali od članica Udruge Maja poželjno je da uz trudnicu bude prisutan i partner. Partner će naučiti kako se nositi sa samim činom poroda, novorođenčetom te sa svojom partnericom, a time će lakše svojoj partnerici omogućiti prolazak kroz razdoblje trudnoće, poroda i prvih 6 tjedana babinja.

Udruga ima cilj da buduće majke i očevi što lakše i sretnije uđu u novu avanturu roditeljstva. Radionice se održavaju u Čakovcu u prostoru ‘Udruge Murid’. Ako želite saznati više o samoj udruzi ili pak o radionicama javite se članicama na email udrugamaja1@gmail.com ili pak Facebook stranicu – MAJA-Majčinstvo je avantura.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije