Eterična ulja za čišćenje negativne energije

Svaki drugi utorak donosimo Vam pregršt savjeta, ideja i načina kako živjeti u skladu s prirodom kroz kolumnu ‘Povratak izvornom putem prirode’ autorica kolumne je mlada kreativka Gracia Petek koja je pokrenula vlastiti brand prirodne kozmetike Kiwi.

Jeste li ikad ušli u neku prostoriju dobro raspoloženi i puni energije i onda odjednom osjetili navalu negative energije, raspoloženje Vam je istog trenutka palo, sve je bilo teško i zamorno? Osjećaj negativnosti može ići od blage nervoze, pa sve do mučnine i panike. Ili Vam se isto dogodilo kad ste sreli neku osobu. Nakon kratkog susreta ste se osjećali kao da nemate energije, bili ste bezvoljni i iscrpljeni?

Mi smo energija i sve oko nas je energija. Iako smo često nesvjesni njenog postojanja upravo ta ista energija ima ogroman utjecaj na nas i naš život. Mi smo kao antene koje konstantno skupljaju vibracije oko sebe. No nažalost već odmalena smo oglušili na signale koje primamo, zbog okretanja vanjskom svijetu, zaboravljamo na bitan dio nas, na naš “unutrašnji” život. U današnje vrijeme smo veoma često, a da toga nismo ni svjesni, okruženi većinom negativnom energijom koja se gomila u našim domovima, na radnom mjestu, predmetima koje svakodnevno koristimo. Sjetite se samo udarnih vijesti, filmova koji se prikazuju na televizijskim programima, negativne vijesti koje vrište sa naslovnica novina; sve mi to upijamo kao spužve nesvjesni kakvog zapravo utjecaja ima na nas i naš život, a ima itekako velikog. Neprestano smo okruženi negativnim osobama, koje crpe našu energiju a da toga nisu svjesni ni oni, a ni mi.

Promijeniti mjesto stanovanja, posao ili raskinuti prijateljske te rodbinske odnose nekad nije moguće, pa što onda možemo učiniti kako bi prekinuli energetsko iscrpljivanje koje na kraju krajeva može dovesti do ozbiljnih psihičkih i fizičkih smetnji?

Našim mislima i emocijama oblikujemo svoju budućnost. Ono najviše što možemo učiniti je promijeniti sebe i tako utjecati na događaje u svojem životu. Ako želimo neku promjenu u svom životu prvo moramo tu promjenu napraviti kod sebe. Oprostiti, otpustiti, i pročistiti i pozitivno krenuti dalje. Svatko od nas ima moć da od svojeg života učini ili raj ili pakao. Sve ovisi isključivo o nama i u našim rukama je ključ od škrinje sa blagom. Pozitivnim mislima, afirmacijama i otvorenim srcem u svoj život privlačimo pozitivne događaje, ljude i situacije. Život u svjesnosti i pozitivnoj energiji je prava bajka, a upravo to je ono što bi trebao biti cilj našeg života. Mnogo je načina i tehnika kako raditi na sebi, na svakom od nas je da otkrije što mu najviše odgovara.

Eterična ulja se već od davnina koriste kako za duhovno čišćenje u raznim vjerskim obredima, čišćenje prostora, energetsku zaštitu od negativnih energija. Duhovno čišćenje je potpuno drugačije od uobičajene rutine čišćenja, ono obuhvaća puno više promišljanja i malo više pripreme. Energetskim čišćenjem dolazi do transformacije suptilne energije i veoma je bitna naša namjera prilikom samog čišćenja. Uvijek čišćenju pristupite pozitivno.

Energetsko čišćenje prostora

Prije nego što započnete usmjerite svoj um na predstojeći posao, zatražite pomoć i snagu. Opustite se i zamolite da ovo energetsko čišćenje u prostor unese svjetlost i mir.

Otvorite vrata i prozore kako bi omogućili cirkulaciju zraka, posebnu pažnju obratite na kuteve i krećite se prema otvorenom prozoru. Tijekom čišćenja bi bilo dobro da svira umirujuća glazba. Upalite i svijeću.

Sprej za energetsko čišćenje prostora:

100 ml boca s raspršivačem
1 žlica soli (himalajska)
10-20 kapi eteričnog ulja
vruća voda

U bocu nakapajte eterična ulja, pomiješajte 90 ml vruće vode sa soli i ulijte u bocu s raspršivačem, promučkajte. Mješavinu raspršujte što bliže stropu i krećite se prema prozoru. Ovaj raspršivač možete koristiti i za osvježenje prostora.

Za energetsko čišćenje prostora možete upotrijebiti i mirisnu lampicu ili difuzor.

Koja eterična ulja koristit?

Eterična ulja za zaštitu: Atlatski cedar, Himalajski cedar, Tamjan, Mira, Cimet, Klinčić, Čempres, Sandal…

Primjeri pročišćavajućih mješavina:

Limun 4 kapi
Grejp 5 kapi
Bosiljak 3kapi

Bor 5 kapi
Jela 3 kapi
Čempres 2 kapi

Kadulja 3 kapi
Cedar 6 kapi

Tamjan 2 kapi
Eukaliptus 2 kapi
Bor 2 kapi

Kupke za pročišćavanje osobnog energetskog prostora:

Služe za “pranje” nakupljenih negativinih energija. Bilo bi dobro kada bi eterična ulja raspršili u npr. sojinom ili zobenom vrhnju s obzirom da nisu topljiva u vodi, kako bi izbjegli eventualne iritacije kože.

Kamilica 3 kapi
Lavanda 1 kap
Mandarina 3 kapi
Ruža 3 kapi
Neroli 2 kapi

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije