Treba li muškarac platiti račun na prvom spoju?

Prvi spoj, uz strah od neočekivanog, stvara i neke dodatne pritiske.

Tko treba platiti račun, je li pristojno pustiti da plati muškarac, vodeći se onom starom kavalirskom škom ili sliejditi moderno doba emancipacije i ravnopravnosti pa podijeliti trošak ili pustiti ženi da plati večeru ili piće?

I dok se nekimapodrazumijeva da muškarac plati račun, neki su ipak stava da račun treba podijeliti ravnopravno.

Da ovo pitanje i nije tako bezazleno kako se može pomisliti na prvu, pokazalo se posljednje vrijeme nizom primjera kada su muškarci tražili od žena da im vrate novac za piće ili večeru. I to naravno, kada su vidjeli da drugog spoja neće biti.

Te su scene završile na društvenim mrežama o kojima je raspravljalo i komentiralo na tisuće korisnika, a na površinu je izbacilo pitanje: Tko treba platiti račun?

Za prvi spoj birajte neko ležerno mjesto, savjetuju na portalu TOI.

Na taj ćete način biti opušteniji u druženju i upoznavanju, ali i mirniji ako ste u nedoumici tko će platiti račun jer ćete se osigurati unaprijed da iznos ne bude pozamašan.

Muškarcima poručuju: Budite spremni platiti račun, djevojci dopustite podmirivanje računa samo ukoliko inzistira na plaćanju. Nemojte to shvatiti kao napad na ego, vi možete platiti drugi put, a djevojci ćete dokazati da je smatrate jednako ravnopravnom.

Ako niti nakon drugog izlaska djevojka ne ponudi da će podmiriti račun, onda budite sigurni da neće niti ubuduće te da ćete vi uvijek u ovakvim situacijama s tom djevojkom biti – kavalir.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije