Međimurci na putovanju kroz najstariju pustinju svijeta – pratite ih uživo

Putoholičari kreću u novu avanturu, a vi ih možete uživo pratiti na njihovoj web stranici.

Danas popodne Putoholičari, Iva i Branko kreću na novu avanturu od tri tjedna i to u Afriku – Južnoafrička Republika, Namibija, Bocvana i Zambija.

Plan puta im je sljedeći:

Iz Zagreba, preko Dohe prvo stižu u Cape Town. Dakle, prva zemlja je Južnoafrička Republika, kažu jedna od opasnijih zemalja na svijetu. tu će se zadržati samo nekoliko dana, taman da stignu prozujati kroz grad, otići do najjužnije točke, popesti se na planinu Table, zaplesati sa pingvinima na plaži i mahnuti Južnom polu.

Novi grad, nova zemlja – Windhoek, glavni grad Namibije. Tu će ih čekati rentani džip kojim će pokušati proći preko 3000km i to uglavnom kroz najstariju pustinju Namib. U Etoshi će se družiti sa divljim afričkim životinjama kao što su lavovi, zebre, žirafe, slonovi… Osim sa životinjama, pokušat će se družiti i sa ljudima iz plemena Himba.

Zatim prelaze granicu kopnenim putem i ulaze u Bocvanu. Vozit će uz rijeku Okavango sve do nacionalnog parka Chobe. Tu će se još malo družiti za životinjama, a ako im vrijeme dozvoli skrenuti će do poznate pustinje Kalahari i upoznati se s Bušmanima.

Džip ostavljaju na samoj granici sa Zambijom, i kreću u Livingstone. Iz Livingstona imaju let za Johannesburg, ali prije toga dovoljno vremena da posjete poznate Viktorijine slapove.

Dogodovštine možete pratiti na Webu, Facebooku, Twitteru i Instagramu, gdje će vas pokušati redovito spamati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije