Dobar trening je kad mrziš život, sebe, trenera, hranu, sve!

First rule of Fight club is never talk about Fight club. E tak je nekak i s treninzima ponedjeljkom, ali isto kak’ svi krše prvo pravilo fajt kluba (Klub boraca? Kak smo mi to preveli? ) isto tak’ i svi pričaju o treninzima ponedjeljkom. Pa i ja.

Ako si nadobudan k’o ja pa si instagram nakrcaš svim mogućim i nemogućim sportašima i onima koji misle da to jesu i inim stranicama, onda kad u ponedjeljak otvoriš svoje okice prvo kaj vidiš je gro motivacijskih slika o treninzima ponedjeljkom i kol’ko je to bitno.

Mislim da je nekaj slično vidla i moja Dinka jer dok sam odrađivala trening jučer razmišljala sam kak bi puno radije bila u fajt klubu pa da me i Tyler i ovaj drugi frendač mlate istovremeno nego da odradim još jednu seriju ovog Dinkinog. A bilo ih je pet.

Ljubičasta Andreja

To valjda tak mora biti da znaš da si odradil dobar trening. Dobar trening je onaj kad mrziš život i sve ono kaj si za vikend pojel i sva ta mržnja stane u sat vremena. Mrziš i sebe, i Dinku, i onog lika iza tebe kojemu to sve tak lako ide, i onu curu vani koja šeće pesa, jer ti nebreš šetati ni sebe više, mrziš i trenirku, jer je glupe boje i baš glupo stoji, mrziš patike, vijaču, bučice, traku, sve mrziš tih sat vremena.

Ali onaj trenutak kad znaš da je fakat odlično dobar trening je kad Dinka veli, ‘Ajde super, vidimo se onda sutra’, i ti u tom trenu više ne mrziš sebe nego si si baš kul, ne mrziš ni Dinku jer vidiš rezultate, onaj lik iza tebe je odjednom baš super jer skužiš da je i on nekad odrađival ovakve treninge, curica odjemput ima baš super peseka, trenirka je lepa, patike su roze.

Sve je super odjemput nakon kaj čuješ ‘Vidimo se sutra’. E onda znaš da je trening bil fakat dobar. Imam jednu frendičicu, doktorica je. Poslala sam joj jedan selfie nakon treninga. Reakcija je bila: ‘Piskač! Zakaj si ti ljubičasta? Ljudi su obično crveni posle vježbanja! Si dobro?’. Dobro sam, ja sam davno prošla crvenu fazu, ljubičasta is the new black.

Kondicija i snaga

Ono na čemu Dinka i ja, uz periodično uskakanje Marka P., sad radimo je izmjena vježbi kondicije i snage pa onda malo kondicijske snage i snažne kondicije. I vjerujte mi da funkcionira. Al’ za ozbač. Jer kad si Dinka zamisli da ti moraš u tjedan dana smršaviti još dve i pol kile onda, ti u tjedan dana smršaviš dve i pol kile. Nema druge.

Ponekad mi dozvole da odem opet u Crossfit grupu i to je super jer onda opet zvjerski treniram i dižem utežiće ko ovaj na slici ispod.

E nakon takvih treninga obično počinje moje cendranje da opet imam bejbi žulj i natisak i svašta nešto i hodanje po kući s dignutim rukama jer ‘Nebrem sad prati suđe, imam žuljek’, ‘Nebrem sad četkati pesa, imam žuljek’, ‘Nebrem sad (ubaci bilokaj kaj mi se ne da) jer imam žuljek! Vidiš!’, pa se onda nađe moj divni Filip koji više nebre slušati moje cendranje o (realno nepostojećem) žuljeku pa na poklon dobim ovo (hešteg: Crossfit sponzoruša).

Ukratko, napredak se vidi, Dinka me važe i mjeri i mrcvari, ali mičemo se, a to je super. Ja sretna, ona sretna, svi sretni! Imam za kraj jednu mini molbicu. Trebala bi neke nove pjesme za playlistu za vježbanje i trčanje. Nije bitno koji je žanr muzike, bitno da je lepo i motivacijsko. Ak’ vam kaj padne na pamet, možete napisati u komentaru dolje ili mi jednostavno reći, i tak sam sveprisutna. Hvalalepa pusabok.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije