Fitness Studio FitLife: Vježbom protiv bolova u leđima

Gotovo da i ne postoji čovjek koji nikada nije osjetio napetost u području oko kralježnice. Svakodnevni zadaci koje uspješno ispunjavamo nam baš i ne idu na ruku, ako pritom mislimo na naše tijelo, jer kada malo bolje razmislimo dugotrajno sjedenje, stajanje ili nepovoljni položaji trupa i zdjelice dovode do sigurnog disbalansa upravo u tom području.

Naše je tijelo jako krhko te na njega moramo gledati s velikim poštovanjem. Uvijek birati vježbu koja nam odgovara i u kojoj ne osjećamo nikakve bolove. Zglobovi ne smiju biti pod prevelikim opterećenjem pa je s toga potrebno slušati svoje tijelo. Kada kažem slušati, mislim na to da ako osjetite bilo kakvu bol u području trupa i/ili zdjelice, odmah potražite stručnu pomoć, odnosno javite se svom liječniku koji će vas uputiti dalje.

Da ne bi došlo do nekih težih promjena izazvanih lošim držanjem, sjedenjem, dugotrajnim stajanjem, klečanjem itd. potrebno je vježbati. To vježbanje mora prvo biti sigurno i učinkovito. Kako bi vaša kralježnica bila zdrava preporučujemo vam nekoliko vježbi za leđa. Svaku vježbu izvodite od 8-16 ponavljanja, vrlo sporo i kontrolirano uz dubok dah. Zdjelicu fiksirajte u pod i pokušajte pripaziti na točnost izvođenja svake od ovih vježbi. Da bi vaša kralježnica bila zdrava, osim leđnih, potrebno je raditi i mišiće s prednje strane trupa.

Želim vam ugodan trening! Vaša trenerica Ivana!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije