Kad ste zadnji put očistili jastuke na kojima spavate? Evo kako to napraviti

Jeste li nedavno očistili svoj jastuk na kojem spavate? Ako mislite da je dovoljno samo uvijek imati čistu jastučnicu na njemu, u krivu ste.

Jastuke biste trebali čistiti barem tri puta na godinu, a proljeće je idealno vrijeme da im u sklopu proljetnog čišćenja posvetite posebnu pozornost.

Prema riječima direktora Sleep to Live Institutea u SAD-u, Roberta Oexmana, jastuk bi trebalo mijenjati svakih šest mjeseci.

Ako imate jastuke koje možete prati u perilici rublja, a da se ne oštete, svakako u bubanj perilice stavite dva jastuka. Ako perete samo jedan, ostat će previše prostora u bubnju perilice pa se i jastuk može lakše oštetiti pri pranju.

Mnogi jastuci nakon nekog vremena postanu žuti, a to ne mora biti problem koji ćete samo prekriti novom jastučnicom.

U bubanj perilice za rublje ulijte vruće vode, šalicu praška za izbjeljivanje odjeće, šalicu praška za pranje i dvije jušne žlice sode bikarbone.

Pratite upute proizvođača i provjerite na kojoj najvišoj temperaturi smijete oprati jastuk. Nakon što je pranje gotovo jastuk dobro ‘izudarajte’ sa svih strana kako biste što više vlage izbacili vani i na taj način spriječili nastajanje plijesni. Jastuk dobro osušite na zraku prije nego ga ponovno vratite na krevet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije