VIDEO: Fitness Studio FitLife – Vježbe za leđa

Ako puno sjediš ili stojiš, a nedovoljno se krećeš tvoja kralježnica vrlo vjerojatno pati. Ponekad pati do te mjere da u pojedinim dijelovima osjećaš nepodnošljive bolove. To nije u redu! Moraš se aktivirati i barem 30 minuta dnevno, a dan ima ukupno 1440 minuta, opustiti mišiće koji su smješteni oko nje. Trup je važan dio nas i u njemu je smješten naš mehanizam bez kojeg ne možemo živjeti.

Vježbanje je danas neophodno za zdravlje jer svakodnevni zadaci koje ispunjavamo za nas i naše tijelo djeluju jako pogubno. Želimo što duže ostati mladi i lijepi, pod lijepi mislim zdravi, a danas je to povlastica za koju se moramo potruditi.

Pokušaj se s vremena na vrijeme istegnuti, protegnuti i opustiti jer znam da će ti tvoje lijepo tijelo biti zahvalno. Iz tog razloga ti danas donosim jedan trening za snaženje paravertebralnih mišića i opuštanje.

Svaku vježbu izvodiš u deset do dvanaest ponavljanja (na svaku stranu, ako se radi o unilateralnoj vježbi). Kreći se polako uz kontrolirano i duboko disanje. Preporučujemo samo osobama koje nemaju problema s lokomotornim sustavom. Sve osobe koje prilikom izvođenje vježbi osjete bol, odmah moraju prekinuti s vježbanjem.

Hvala što nas pratiš, šaljemo ti puno pozitivne energije!
Vaša trenerica Ivana

Opustite i osnažite leđne mišice ovim odličnim vježbama za kralježnicu.Svaku vježbu radite u 10-12 ponavljanja. Radite sporo uz dubok dah. VAŽNO: sve osobe koje imaju težih problema s kralježnicom neka ne izvode ove vježbe!!!

Posted by Fitness Studio FitLife on 16. veljače 2016

Vježbe:

PRVA: Položaj upora klečeći – iz neutralnog položaja napravite veliko slovo “C” kralježnicom i vratite se u početni položaj bez da radite hiperekstenzije vrata i kralježnice. Noge su u širini kukova, a ruke u širini ramena.

DRUGA: Plivanje – naizmjenice suprotna ruka/noga u startu stisnuti mišiće trbuha te tako zaštititi leđa (lumbalnu regiju) od propadanja. Noge su u širini kukova, a ruke u širini ramena.

TREĆA: Ekstenzija leđa s pogrčenim rukama uz trup. Glava i vrat su u produžetku kralježnice, ruke zaključane. Zdjelicu i noge stisnuti u pod.

ČETVRTA: Ekstenzija leđa s rukama uz tijelo, ruke gurate prema nogama i kroz tri kratka izdaha izvodite tri kika cijelom dužinom ruku. Tijekom ekstenzije glava i vrat su u produžetku kralježnice. Zdjelicu i noge stisnuti u pod.

PETA: Naizmjenična bočna rotacija u položaju ekstenzije. Udahom se vraćamo, a izdahom u rotaciju. Zdjelica i noge stisnuti u pod.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije