Novogodišnji make up tutorijal

Za sve one koje danas izlazite, a same ste se odlučile srediti, danas sam pripremila make up tutorijal za novogodišnji izlazak. 😉


PRVI KORAK: Naravno da svoju kožu trebate nahraniti prije nanošenja bilo kakve šminke, pogotovo ovih dana kad nam je svima koža posebno suha i na nekim dijelovima lica se ljušti. Ako stignete, napravite piling lica i stavite masku kako biste imale najljepšu podlogu za svoj make up.


DRUGI KORAK: Prije stavljanja podloge na lice, dobro je nanijeti primer jer će on dodatno zagladiti kožu i osigurati da vam šminka traje dugo u noć.


TREĆI KORAK: Danas sam odabrala Este Lauder Double Wear puder s malo jačim prikrivanjem jer želim da oči i usne dođu što više do izražaja, pa ne želim da tome “smetaju” bilo kakvi nedostaci na mom licu.


ČETVRTI KORAK: Obrve još uvijek popunjavam kosim kistom i sjenilima, a detaljno o tome možete pročitati u postu namijenjenom samo njima klikom OVDJE.


PETI KORAK: Prije stavljanja ikakvih sjenila na oči, i na njih nanosimo primer namijenjen posebno tom području da bi boje došle što više do izražaja i da se sjenila nebi počela skupljati u pregibima kapka nakon što se malo zamaste.

ŠESTI KORAK: Danas sam odabrala zlatne i srebrne šljokice za oči jer se nisam mogla odlučiti samo za jedne, pa sam kao podlogu koristila neutralna sjenila:


-na pregib kapka sam pokretima brisača stakla na autu nanijela bež sjenilo kako bih imala što prirodniji prijelaz do obrva
-na sami kapak prije šljokica stavljam bijelo sjenilo kako bi njihova boja došla što više do izražaja
-u kut oka stavljam nešto tamniju sivkastu nijansu kako bih mu dodala malo dimenzije, a one hrabrije mogu koristiti i crnu boju
-preko cijelog kapka mokrim kistom nanosim šljokice

Za cijeli gornji kapak mi je bio potreban samo jedan kist, ali imajte na umu da ga između svake promjene boje morate obrisati kako se one nebi previše miješale. 😉
-nakon šljokica stavljam još crni tuš, maskaru i umjetne trepavice.


SEDMI KORAK: Za donji kapak sam uzela nešto manji kist i birala slične nijanse s time da sam od vanjskom prema unutarnjem kutu oka posvijetljivala boje od tamno sive do svijetle i šljokaste bež. I naravno, neizostavna maskara. 🙂


OSMI KORAK: Nakon što su nam oči gotove, u slučaju da su nam sjenila i šljokice padale po licu, lagano taj dio obrišemo vlažnom maramicom, pažljivo da ne skinemo previše podloge i nanosimo korektor na dijelove lica koje želimo posvijetliti kako bismo ih naglasili.


DEVETI KORAK: Da nam se korektor nebi previše pomicao s obzirom da je kremaste teksture, lagano mekanim kistom preko njega prođemo kompaktnim puderom.


DESETI KORAK: Na dijelove lica koje želimo osjenčati nanosimo mat bronzer.


JEDANAESTI KORAK: Obraze sam naglasila sjejnim rumenilom u neutralnoj nijansi.

DVANAESTI KORAK: Za usne sam vam dala dvije opcije. Jednu nude boju za one koje igraju na sigurno i jednu vatreno crvenu za one odvažnije. Ja osobno glasam za crvenu. Kad je bal… 😉



TRINAESTI KORAK: Lagano pošpricajte svoje lice izdaleka fiksatorom ili ako ga nemate lakom za kosu kako bi šminka izdržala cijelu noć.


I to je to! Nadam se da vam se sviđa i bit ću jako sretna ako mi pošaljete koju fotkicu isprobanog looka na moju Facebook stranicu.

Lijepo se provedite i nemojte zaboraviti paziti na sebe. Nadam se da niste jedne od onih koje bacaju petarde!

Budite mi dobre, pametne i lijepe do sljedeće godine!
Vaša Ana

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije