Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Radite čaj s proključalom vodom? Zaboravite na to, ovo je ispravan način pripreme omiljenog napitka
Ilustracija/Pixabay

DOBRO JE ZNATI

Radite čaj s proključalom vodom? Zaboravite na to, ovo je ispravan način pripreme omiljenog napitka

Sve dodatke koje volite dodajte na samom kraju.

Iako to mnogi ne znaju, postoji ispravan i točan način pripreme čaja. Što god voljeli dodati u njega, mlijeko, med i limun, cimet... Morate znati kako ga pripremiti. 

Profesionalni kušač hrane i pića, Martin Isark, rekao je da nikada ne biste trebali koristiti proključalu vodu kada pripremate čaj.

'Vrijeme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija okuse čaja i zapravo vam ostaje neki suhi okus, uglavnom je to tanin.' 

Objasnio je kako bi voda trebala biti maksimalno na 80°C kako bi se svi okusi čaja fino osjetili.  Vruća voda koristila se za pripremu prije jer nije bila pitka, pa se prokuhavala kako bi se ubile bakterije, prenosi The Sun.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!