PRIRODNO I LAKO

Znate li kako se čuva krumpir? Spriječite proklijavanje uz samo jednu jabuku

Ako nemate prikladan prostor za spremanje krumpira, ovaj trik riješit će problem prebrzog klijanja.

Krumpir je namirnica koja bi se trebala držati na suhom i tamnom
mjestu, poput ostave ili garaže, ali nisu svi u mogućnosti
pravilno spremati krumpir. Ako se krumpir nalazi na svijetlom i
vlažnom mjestu, on počinje klijati i brzo gubi svoju čvrstu
teksturu i prepoznatljiv okus. No postoji jednostavan način kako
ćete to spriječiti, a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi

Lifehacker
.

Sve što trebate napraviti je u svoju posudu ili vreću s krumpirom
dodati jednu jabuku i to na samu sredinu. Jabuka proizvodi i
ispušta etilen, prirodni plin koji sprječava nastanak
korijena i proklijavanje krumpira. Budući da jabuke također
uzrokuju prebrzo sazrijevanje voća i povrća, čuvanje jabuka dalje
od njih dobro je i za vaše druge proizvode.

Krumpir pohranjen s jabukom ostaje čvrst i bez klica, čak i nakon
osam tjedana, u usporedbi s krumpirom pohranjenim bez jabuke; oni
su ‘uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda.’ Zato dodajte
jabuku i spremite svoj krumpir.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije