Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Bračni parovi u Japanu nikada ne dijele krevet, ali razlog tome nije nezadovoljstvo u braku
Ilustracija

JESTE LI ZNALI?

Bračni parovi u Japanu nikada ne dijele krevet, ali razlog tome nije nezadovoljstvo u braku

Japanci u svojoj kulturi imaju zanimljiva pravila, ali često budu neshvaćeni u ostatku svijeta. Jedno takvo pravilo je i ono da parovi ne spavaju zajedno u krevetu, već uvijek u odvojenim.

Njima sreća u braku ne ovisi o tome hoće li zajedno ili odvojeno spavati u krevetu, a tu naviku ne sprečavaju ni male kuće, stanovi i sobe. Mnogi su se pitali koji su razlozi tome, a Bright Side zna odgovore.

Prvi i glavni razlog je drugačija rutina parova. Ako netko mora ranije ustati da bi išao na posao ili dolazi kasnije u krevet, nije u redu da probudi svog partnera i ometa mu san koji se u ovoj zemlji jako cijeni. Također, smatraju nepristojnim da se spava u istom krevetu ako netko hrče, glasno diše, uzima pokrivač i slično.

Jedna stvar koja im je izuzetno važna je da majke spavaju s bebama jer je znanost potvrdila da to omogućava djeci da imaju stabilniju temperaturu, manji broj otkucaja srca i da su generalno mirniji.

Otac može odlučiti želi li dijeliti krevet s njima ili spavati u drugoj sobi. Ova navika nije baš nova. Naime, u Japanu se spava na madracu punjenom pamukom zvanom futon ili na tatamiju - madracu koji je punjen osušenim stabljikama riže, a pruža potporu i udobnost. U prošlosti su se radili samo za jednostruki krevet pa je odvojeno spavanje bilo sasvim normalno. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!