Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
VIDEO Trening ljeti - da ili ne?
Fitness studio FitLife

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Trening ljeti - da ili ne?

Nikome nije lako, svima nam je vruće i najradije bismo se bacili u hlad, ali to bi tada značilo da smo pali...

Ljetne vrućine veliku većinu vježbača ulijene, no ipak, postoji ona šačica vježbača koji nikada ne prekidaju vježbanje, pa bilo ljeto ili zima. Njima doista svaka čast na ustrajnosti i upornosti.

Nikome nije lako, svima nam je vruće i najradije bismo se bacili u hlad, ali to bi tada značilo da smo pali, da smo izgubili i da smo slabiji od vrućine. Jesmo li? Hoće li nas jedna vrućina baciti iz kolotečine koju smo mjesecima ili čak godinama gradili? Kada je teško, baš tada trebate dati sve od sebe, napraviti najbolje vrijeme, dati svoj maksimum i biti najjači ikada. Tu dokazujete da niste slabić i da vam otežani uvjeti samo idu u korist, a ne obrnuto.

Često pitanje je kako vježbati ljeti? Osim što svakako preporučujem tjelovježbu, to svakako ne preporučujem vani na suncu, osim rano ujutro i navečer kada temperature padnu, već u dobro klimatiziranim prostorima s povećanim unosom tekućine, vode i nikako na prazan želudac.

Vježbači često griješe tako da jutarnji trening obavljaju na tašte, pa često dođe do raznih loših iscrpljenih stanja organizma, a umjesto da si stvore energiju za rad i obave prvi dio treninga, a to je dobra podloga.

Za jutarnji trening, jedite barem četrdeset pet minuta ranije, lagano i umjereno, a popodne ako trenirate nakon ručka barem dva sata ranije, naravno ako je to obilniji obrok, a ako je to manji laganiji obrok u redu je i šezdeset minuta prije treninga.

Sve ovisi što trenirate i kako pa jednako tako ni prehrana nije ista. Još jedno često pitanje je, može li se odraditi trening sa samo jednom bučicom? Naravno da se može, stoga vam preporučujem ove četiri fantastične vježbe koje radite kružno, a one zajedno čine jedan set.  

TRENING - rad/odmor 30:10 sekundi x 5 krugova

sumo čučanj 

upor na šakama s rotacijom zdjelice 

mrtvo dizanje 

rameni potisak

picture
 

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!