Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Muškarci varaju zbog vođenja ljubavi, a žene zbog emocija: Stvari su se promijenile
Ilustracija

STRUČNJAKINJA OTKRIVA

Muškarci varaju zbog vođenja ljubavi, a žene zbog emocija: Stvari su se promijenile

'Uvjeravam vas da znate bar jednu ženu koja vara, samo ne znate da je to ona', zaključila je spisateljica Alicia Walker.

Godinama se smatralo da muškarci varaju svoje partnerice samo kako bi zadovoljili svoje seksualne potrebe i želje, dok žene to već rade iz emotivnih razloga, nezadovoljstva u vezi ili braku i slično. 

Stručnjakinja za ljubavne odnose Tracey Cox otkrila je za Daily Mail da su se razlozi preljuba kroz godine promijenili, a posljednja istraživanja pokazala su da žene varaju jednako kao i muškarci, ponekad čak i više. 

Shirley Glass, stručnjakinja za veze, u istraživanju od prije 20 godina rekla je kako muškarci varaju čak i kada su zadovoljni sa svojom partnericom bez želje da ugroze taj odnos. Cox kaže da su se uloge zamijenile, muškarci sve više varaju jer tragaju za pravom ljubavi i time da se osjećaju poželjno, dok su žene počele to raditi iz čistog seksualnog užitka.

Dr. Tammy Nelson tvrdi da muškarci danas traže partnerstvo i emocije jer zamjenu za seks mogu pronaći u pornografiji, dok žene varaju zbog strasti i seksa. 

Spisateljica Wednesday Martin tvrdi da su danas mnoge žene 'serijske preljubnice'.

- Udamo se za dosadnog tipa jer je stabilan i pouzdan i bio bi dobar otac, a sa strane imamo odličan seks s nekim zgodnijim i zločestim dečkom - rekla je za Daily Mail i dodala da na taj način dobivamo stabilnost i partnerstvo dugoročne veze, ali i uzbuđenje sa strane.

- Žene puno više varaju nego što mislimo. No, one ne vole razgovarati ni razmišljati o tome. Uvjeravam vas da znate bar jednu ženu koja vara, samo ne znate da je to ona - zaključila je spisateljica Alicia Walker.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!