Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Evo kako govor tijela otkriva gleda li vas osoba kao prijatelja ili ipak želi nešto više
Ilustracija

JEDNOSTAVNO ZA SHVATITI

Evo kako govor tijela otkriva gleda li vas osoba kao prijatelja ili ipak želi nešto više

Možda se trudi sakriti, ali pogledi, pokreti rukama i govor tijela ga odaju.

Američka sveučilišta, Wellesley i Kansas analizirali su pokrete očiju kod 105 heteroseksualnih studenata oba spola dok su im prikazivali fotografije suprotnog. Sudionici su morali reći sviđa li im se netko, koliko jako i je li bi voljeli s tom osobom samo prijateljstvo ili nešto više od toga, piše Reader' Digest.

Istraživači su zaključili - ako pogled zadržavaju na gornjem dijelu tijela osobe na fotografiji znači da razmišljaju o romantičnoj vezi, ali ako im je pogled fokusiran na stopala i noge s tom osobom ne žele ništa više od platonskog odnosa.

Postoje i razlike između pogleda žena i pogleda muškaraca tijekom procjene potencijalnog partnera. Muškarci su se više zadržavali na ženskim prsima i bokovima uz lice, a žene na torzu.

Što se iz ovoga može zaključiti? Ako muškarac ženu vidi kao potencijalnu partnericu za vezu, pogled će više zadržati na licu, dok će se žena s istom namjerom fokusirati na torzo i lice. One žene koje pogled strogo zadržavaju samo na licu, ne žele ništa više od prijateljstva.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!