Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Ravensara - eterično ulje koje štiti od virusnih infekcija i podiže imunitet
Kiwi kozmetika

POVRATAK IZVORNOM PUTEM PRIRODE

Ravensara - eterično ulje koje štiti od virusnih infekcija i podiže imunitet

Ravensara se lako miješa sa drugim uljima te je odlično ulje za raspršivanje putem difuzora...

Ravensara aromatica (Cinnamomum camphora L) je drvo crvenkasto-sive kore koje naraste do 20 metara visine. Raste u kišnim šumama Madagaskara. Ravensara je skraćenica od madagaskarske riječi ravina-list i tsara-dobro; što znači 'drvo s dobrim listovima'. 

Domoroci Madagaskara koriste sve dijelove ovog drva (koru, list i plod) kao panaceju za različita oboljenja pa čak i za uklanjanje uroka. 

Svi dijelovi ovog posebnog drva su aromatični. Kora ravensare se koristi za aromatiziranje ruma,a plodovi imaju miris sličan klinčiću, muškatnom oraščiću i anisu, pa se koriste kao začin. 

Eterično ulje ravinsare se dobiva destilacijom listova, biokemijski sastav ovisi o mjestu rasta drva. Eterično ulje ravensare ima jako antiviralno i imunostimulirajuće djelovanje, a najveća prednost ovog eteričnog ulja je što je ono netoksično i slično kao eterično ulje Lavandule vere može se koristiti kod širokog spektra bolesti. Bilo da se primjenjuje kod ozbiljnih ili malih problema, djeluje brzo i efikasno.

Ravensara je čudesno i nezamjenjivo ulje u tretiranju virusnih oboljenja pogotovo kod gripe i dišnih virusnih infekcija. Ovo je ulje odabira već kod prvih znakova zimice, drhtavice ili umora. Bez straha se može koristiti kod djece.

Izvrsna je kod problema respiratornog trakta, efikasna u slučajevima bronhitisa, sinusitisa, rinitisa. Ovo eterično ulje ima i analgetski učinak pa se koristi i kod tretiranja upale mišića i zglobova, reumatoidnog artiritsa, osim što smanjuje bol lagano hladi i daje osjećaj olakšanja. Podiže opću fizičku kondiciju organizma pogotovo nakon dugotrajnog ležanja, olakšava iskašljavanje i smiruje upale. 

Ravensara je također dermalno zadivljujuće efikasna kod slučajeva herpes zostera i herpesa. Koristi se kod genitalnih infekcija herpes virusom i pokazuje odličnu učinkovitost kod tretiranja HPV-a u kombinaciji sa eukaliptusom polibraktea ili lavndulom verom. 

Pomaže i kod bakterijskih vaginitisa u kombinaciji sa čajevcom. Osim jakog djelovanja na fizičkoj razini ravesara se odlikuje izrazitim djelovanjem na emotivno mentalnoj razini. Ravensara je nervni tonik, mentalni i fizički stimulans. Revitalizira ljude koji pate od fizičkog i nervnog umora, otpušta depresiju i daje pouzdanje tjeskobnima. Povoljno djeluje na ljude koji su zaboravili uživati u životu i koji sumnjaju u sve, posebno u sebe same, te na one koji zbog pomanjkanja cilja više ne znaju gdje su. 

Ravensara aromatica je aktivno ulje čak i u malim dozama djeluje u punoj mjeri, izvanredno je eterično ulje, nije toksično i zato je primjereno svakome. Lako ga je koristiti iako morate biti svjesni da ima ogroman potencijal djelovanja na psihičkoj razini.

Idealno je za one koji 'žele izaći iz sebe' u slučaju depresije ili psihosomatskih oboljenja. Ovo eterično ulje će prodrmati one letargične i one koji izbjegavaju svoju odgovornost kako bi u nama pobudilo novu snagu za sutra. 

Ravensara se lako miješa sa drugim uljima te je odlično ulje za raspršivanje putem difuzora za vrijeme zimskih mjeseci. 

RECEPT:

Uljna mješavina za tretiranje prvih znakova virusne infekcije

eterično ulje ravensara 60 kapi
eterično ulje eukaliptus radiata 40 kapi
eterično ulje ružino drvo 20 kapi
hladno prešano ulje badem  30 ml

U praznu staklenu bočicu nakapajte eterična ulja dodajte hladno prešano ulje badema (može i ulje suncokreta, koštica grožđa, makadamije, lješnjaka), sve dobro promiješajte. 
 
Djeca do treće godine koriste 5 kapi mješavine na prsa i gornji dio leđa ujutro i navečer 5 dana. Djeca od treće godine koriste 8 kapi mješavine na prsa i gornji dio leđa 3 x dnevno 5 dana.

Prilikom kupnje eteričnog ulja ravensare pripazite da se radi o kemotipiziranom eteričnom ulju aromaterapijske kvalitete te da je označena kemotipom 1,8 cineol  i zemlja podrijetla Madagaskar.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!