razbija mitove

Svi ih radimo: Profesionalni kuhar otkriva najveće greške kod pripreme tjestenine

Svi imamo svoju metodu kuhanja tjestenine, ali nekih pravila ipak se treba pridržavati.

Neki kuhaju tjesteninu da bude ‘al dente’, neki pak vole malo
raskuhanu, a gotovo nitko se ne vodi preporučenom količinom po
osobi. Ipak, nekih pravila kod kuhanja tjestenine trebali bismo
se držati, a poznati kuhar ih je otkrio za Metro.co.uk. 

Guido Pedrelli, osnivač Nonna Boxa, kaže kako je
najgora stvar koju ljudi rade kod kuhanja tjestenine dodavanje
ulja u vodu u kojoj se kuha.

‘Postoji mit da ćete dodavanjem ulja u vodu za kuhanje tjestenine
spriječiti da se ona zalijepi, ali to nije istina. Ulje i voda se
ne mogu spojiti ni pomiješati. Ulje neće ni doprijeti
do tjestenine sve do cijeđenja, ali to će spriječiti umak da se
stopi s tjesteninom.’

‘Napravite više štete nego koristi. Samo trebate miješati
tjesteninu lagano i često dok se kuha. Jedino što treba dodavati
u vodu jest sol.’

Postoje još neka pravila koja iznenađuju mnoge: umak bolognese ne
biste trebali posluživati uz špagete već uz tagliatelle, piletina
nikako ne ide uz tjesteninu i umaka treba stavljati samo malo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije