Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Znanstvenici su dokazali kako zapravo tursku kavu kuhamo na krivi način
Ilustracija

omiljeni napitak

Znanstvenici su dokazali kako zapravo tursku kavu kuhamo na krivi način

Istraživači su rekli da bi kava zapravo trebala biti od većih zrna koja nisu upotpunosti samljevena te se tako dobije puniji okus, a jačina kave ostaje ista.

Istraživanje objavljeno u akademskom časopisu Journal pokazalo je da većina ljudi svoju kavu kuha na pogrešan način, prenosi nypost.com. Dokazali su da ljudi koriste previše zrna kave koja su sitno mljevena, što vodi do lošijeg okusa i potrošnje previše proizvoda.

Istraživači su rekli da bi kava zapravo trebala biti od većih zrna koja nisu u potpunosti samljevena jer se tako dobije puniji okus, a jačina kave ostaje ista, dok potpuno samljevena zrna ostavljaju gorak okus. Također, ovim se načinom i štedi.

Naime, manje zrna potrebno je za kuhanje kave, što znači da ćete uštedjeti na proizvodu i morat ćete kupovati manje kave.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!