Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Parovi koji piju alkohol zajedno - ostaju zajedno i sretniji su
Ilustracija

živjeli!

Parovi koji piju alkohol zajedno - ostaju zajedno i sretniji su

Već znamo da alkohol u malim količinama smanjuje stres, uništava tremu, ali može pomoći i da skinete višak kilograma (primjerice, tekila)...

Znanstvenici kažu da će alkohol učiniti vaš brak sretnijim, zdravijim i dugoročnim. Pripazite, ovdje govorimo o malim količinama alkohola, tako da uzmite ovo sa zadrškom. Istraživanje je objavljeno u Journals of Gerontology: Psychology Sciences, a kaže da parovi koji piju alkohol zajedno - ostaju zajedno!

Anketa je provedena na 3000 parova koji su u braku u prosjeku 33 godine i zaključili su da sretniji kad oboje piju alkohol, za razliku od situacije kada samo jedan pije.

Nije sve u tome!

Kad jedan partner nije tip od alkohola, to u braku dovodi do raznih problema. Znanstvenici su zaključili da su to češće žene. Naravno, treba naglasiti, ako oboje izbjegavaju alkohol, da imaju zdrav život i zdravu vezu! 

- Nismo sigurni zašto se ovo događa - kaže autorica istraživanja dr. Kira Birditt, ali naglašava, ležerne i zabavne aktivnosti uvijek su poželjne u braku, pa je možda u tome ključ!

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!