odličan izbor za međuobrok

DANAS JE DAN MARELICA Evo zašto bi trebali češće jesti ovo ukusno voće

Marelica je odličan izbor za međuobrok ako vas muče zatvor, bolne kosti, suha koža ili ste samo na dijeti...

Svježe marelice su ukusne, osvježavajuće i treba ih jesti kad god
je to moguće. Osušene marelice su gotovo jednako ukusne i mogu se
jesti tijekom cijele godine. Iako Dan marelica ne spada u
sezonu marelica, mi ipak predlažemo da danas pojedete jednu,
piše Days Of The
Year.

Bilo da ih jedete suhe ili svježe, odličan su izvor vlakana.
Retinol iz marelica je topiv u masti i brzo se razgrađuje u
organizmu, a važni nutrijenti se lako apsorbiraju. Vlakna
razgrađuju masne kiseline i tako brinu o zdravlju probave. 

Kako je voće puno vlakana, pomaže pri snižavanju kolesterola što
znači da štiti vaše srce. Kalij koji sadrži ovo voće održava
zdrave razine elektrolita i tako pomaže radu srčanih mišića.
Pojedite dvije marelice na dan kako bi pomogli zdravlju. 

Marelice su savršen izvor antioksidanata, a ako ih jedete
svakodnevno riješit ćete se toksina nakupljenih preko dana. 

Dijetna vlakna iz ovog voća poboljšavaju probavni sustav i tako
potiču rad metabolizma. Ako ste na dijeti marelica je odličan
izbor za međuobrok – ostavlja vas sitima a nema puno kalorija.

Kalcij je potreban kako bi se kosti razvile i ostale zdrave, a
marelica ga sadrži u velikim količinama. Dobro je znati da bez
dovoljno kalija, kalcij se ne apsorbira dobro u organizmu, a
dobra je vijest da ih marelica ima u velikim količinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije