Marelica je odličan izbor za međuobrok ako vas muče zatvor, bolne kosti, suha koža ili ste samo na dijeti...
Svježe marelice su ukusne, osvježavajuće i treba ih jesti kad god
je to moguće. Osušene marelice su gotovo jednako ukusne i mogu se
jesti tijekom cijele godine. Iako Dan marelica ne spada u
sezonu marelica, mi ipak predlažemo da danas pojedete jednu,
piše Days Of The
Year.
Bilo da ih jedete suhe ili svježe, odličan su izvor vlakana.
Retinol iz marelica je topiv u masti i brzo se razgrađuje u
organizmu, a važni nutrijenti se lako apsorbiraju. Vlakna
razgrađuju masne kiseline i tako brinu o zdravlju probave.
Kako je voće puno vlakana, pomaže pri snižavanju kolesterola što
znači da štiti vaše srce. Kalij koji sadrži ovo voće održava
zdrave razine elektrolita i tako pomaže radu srčanih mišića.
Pojedite dvije marelice na dan kako bi pomogli zdravlju.
Marelice su savršen izvor antioksidanata, a ako ih jedete
svakodnevno riješit ćete se toksina nakupljenih preko dana.
Dijetna vlakna iz ovog voća poboljšavaju probavni sustav i tako
potiču rad metabolizma. Ako ste na dijeti marelica je odličan
izbor za međuobrok – ostavlja vas sitima a nema puno kalorija.
Kalcij je potreban kako bi se kosti razvile i ostale zdrave, a
marelica ga sadrži u velikim količinama. Dobro je znati da bez
dovoljno kalija, kalcij se ne apsorbira dobro u organizmu, a
dobra je vijest da ih marelica ima u velikim količinama.