Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
Najdepresivniji mjesec u godini: Kako izbjeći zamke prvog mjeseca i osjećati se dobro?
Ilustracija

NIJE SVE TAKO CRNO

Najdepresivniji mjesec u godini: Kako izbjeći zamke prvog mjeseca i osjećati se dobro?

Svi se odlučuju na donošenje novogodišnjih odluka, međutim te oduke vrlo brzo padnu u zaborav, a zbog toga se osjećate još lošije.

Siječanj je najdepresivniji mjesec u godini, a 24. siječanj bilježi se kao najdepresivniji dan u godini. Nije teško shvatiti zašto. Računi dolaze nakon kupovine svih poklona i trošenja na zabave u prosincu. Od novogodišnjih odluka već ste sigurno odustali. Hladan i mračan dio godine u kojem se ljudi ne osjećaju najbolje, piše Psych Central.

Kako biste se ipak dobro osjećali u ovom periodu i izbjegli zamke depresivnog siječnja možete činiti ove stvari. 

1. Prestani raditi jednu stvar u kojoj ne uživate

Sigurno zvuči lako, ali jeste li ikad probali? Veći je izazov nego što mislite. Razmislite što vas jako uznemirava i izaziva stres, a zatim otpustite jednu stvar koja vam smeta.

2. Očistite jedno područje kuće ili stana

Nakon čišćenja radnog prostora ili nekog drugog dijela stambenog prostora koji je zatrpan stvarima osjećat ćete se oslobođeno od nereda. 

3. Izađite na svjetlo

Kako bi vaš cirkadijski ritam, unutarnji biološki sat koji upravlja aktivnostima moždanih valova i proizvodnjom hormona, zaista bio u redu vrlo je važno da izađete na svjetlo.

4. Isprobajte nešto novo

Kada isprobate nešto novo, vaš mozak stvara neuronske veze i povećava se plastičnost vašeg mozga. Čak i podizanje nečega lijevom rukom (ako je desna ruka primarna) može biti dobro za vas.

5. Napravite popis naučenih lekcija

Svi se odlučuju na donošenje novogodišnjih odluka, međutim te oduke vrlo brzo padnu u zaborav, a zbog toga se osjećate još lošije. Zato je dobra ideja prisjetiti svega što ste naučili prošle godine, ali i što je bilo dobro za vas. Na taj način sigurno ćete poboljšati raspoloženje u prvom mjesecu.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!