Vijesti / Životni stil i hedonizam
Životni stil i hedonizam
MEĐIMURKE IDU DALJE Karmen i Marina u kulinarskom dvoboju bolje od Tomislava i Tomislava!
RTL

Tri, dva, jedan – kuhaj!

MEĐIMURKE IDU DALJE Karmen i Marina u kulinarskom dvoboju bolje od Tomislava i Tomislava!

Dečki su bili u vodstvu sve do deserta za koji su dobili samo 6 bodova, a cure 9 pa su ih u ukupnom zbroju 'prešišale' za jedan bod!

U četvrtak navečer u kulinarskom dvoboju snage su odmjerili Karmen i Marina te Tomislav i Tomislav. Nakon pet degustacijskih slijedova stručni žiri showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' odlučio je da gastro avanturu nastavljaju Međimurke, a dečki su napustili show.

Zbog najmanje osvojenih bodova tijekom ovog tjedna, Karmen i Marina te Tomislav i Tomislav završili su u prvoj klupi na popravnom ispitu, no prolazak je zaslužio samo jedan par. Prije samog kuhanja natjecatelje je dočekao kviz okusa u kojem su dečki bili uspješniji pa su tako mogli odabrati još jedan par koji će za njih kuhati, a to su bili Ivan i Ivan. Kao i u prošlom duelu, parovima su mogli pomagati svi natjecatelji iz njihova tima. 

„Atmosfera je odlična, svi su zaposleni, svi rade, svi su na svojim pozicijama, nema zbunjoze, vidi se da su napredovali, i to je fantastično“, komentirao je Ivan Pažanin koji je vjerovao u uspjeh svoje ekipe jer su svi složno radili, baš kao i djevojke.

Bez previše panike i stresa, uskoro su svi sljedovi bili gotovi i kušanje je moglo početi. Željka Klemenčić i Pažanin mogli su zajedno s Tomislavom Špičekom kušati i komentirati jela, ali ocjene je mogao dati samo predsjednik žirija.

Na prvom slijedu djevojke su poslužile tatarski, koji je ocijenjen sa 7 bodova, baš kao i tjestenina sa sirom koju su spremili dečki te su oba jela jednako prošla kod žirija. Za drugi slijed Tomislav i Tomislav imali su tatarski, a Marina i Karmen tjesteninu sa sirom te su oba para dobila 8 bodova, iako je Špiček dečkima zamjerio što nisu ponudili više tosta uz tatarski.„Kada ja probavam, zna se da trebam probati dva, tri zalogaja, a oni su mi servirali samo jedan mali tost“, komentirao je. Palenta i teleća jetrica bio je treći slijed u kojem su dečki dobili više pohvale i osvojili 8 bodova, što je bio bod više od djevojaka koje su dobile 7 bodova.

„Nisam zadovoljan vašom jetricom, pretanka je i suha, i to ste mogle puno bolje odraditi“, kazao je Pažanin curama pa nastavio komentirati jelo svog tima: „Prutići su dobri, sočni, umak je dobar, palenta je za mene jako dobra i sve je dobro odrađeno, ne bih ništa mijenjao.“

Četvrti slijed bila su pačja prsa s pireom od celera, a Tomislav i Tomislav opet su bili za bod bolji pa su imali dva boda prednosti sve do spornog deserta.

„Jeste li iskoristili grožđice? Gdje ste ih stavili? Zar ja moram biti detektiv?“ rekao je Špiček svojim imenjacima koji su izostavili jednu namirnicu s popisa, što nije po pravilima. „Na desertu ćete dobiti dva boda manje jer niste koristili grožđice. Bruno i Robert dobili su bod manje kada nisu iskoristili sve namirnice, vi ste drugi pa ćete dobiti dva boda manje, a idući koji to napravi - dobit će tri boda manje jer su takva pravila“, odlučan je bio predsjednik žirija. Tako su dečki na desertu dobili samo 6 bodova, a cure 9 pa su ih u ukupnom zbroju prešišale za jedan bod!

„Mislim da je njihovo jelo bilo bolje složeno, a ovo s grožđicama neću komentirati“, kazala je Marina, a Tomislav i Tomislav zaključili su kako će od sada doma na polici držati grožđice! Oni su tako napustili show pa je ponovno izjednačen broj parova u svakom timu.

Djevojke su tjedan završile sa 18 bodova prednosti, a hoće li se ta bodovna prednost zadržati, pratite u idućem tjednu od ponedjeljka do četvrtka u 21:15 sati na RTL-u!

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!